Nieuwe Digisterker cursus

30 maart 2017, van 13:00 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Huizen

Kosten: € 20,00

In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. De cursus Digisterker helpt je op weg.

Steeds meer diensten van de overheid zullen in de loop van de tijd uitsluitend digitaal verlopen. Voor veel van die diensten, bijvoorbeeld de digitale belastingaangifte, is een DigiD nodig, waarmee veilig ingelogd wordt. Met de Digisterkercursus van de bibliotheek leer je onder meer hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt. De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten.

Waar en wanneer?
30 maart, 6 april, 13 april, 20 april 2017
Tijdstip: 13:00-15:00 uur
Locatie: Bibliotheek Huizen
Kosten: € 20,00 inclusief werkboek.

Informatie

Wil je meer weten of je inschrijven voor de cursus? Stuur een e-mail naar onze medewerker Elise Walet. Zij helpt je verder.

Wat leer je?

• Een DigiD aanvragen en gebruiken
    Voor veel overheidswebsites is een DigiD nodig. Je leert een DigiD aan te vragen en te gebruiken.
  • Zoeken en vinden van informatie
    Je leert informatie te vinden op de websites van de gemeente Huizen en andere overheidsorganisaties.
  • Inloggen op websites
    Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl).
  • Online regelen
    Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.
  • Website van de gemeente Huizen
    Je leert de website van de gemeente Huizen te gebruiken. Hoe maak je een afspraak of hoe vraag je een paspoort aan?

Voorkennis?
Digisterker is bedoeld voor mensen die al enige ervaring met internet hebben. Je kunt al werken met toetsenbord en muis,  en je hebt al een werkend e-mailadres.