Kunstuitleen Huizen

Kunstuitleen Huizen stopt per 1 januari 2021

Aan al onze kunstliefhebbers,

De Kunstuitleen Bibliotheek Huizen is in 2004 gestart in samenwerking met en als uitleenpunt van SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland, gevestigd in Hilversum. U heeft het misschien al uit de pers vernomen: de gemeente Huizen heeft 6 november jl., tot onze teleurstelling, besloten per 1 januari 2021 de aparte subsidie aan de bibliotheek voor kunstuitleen te beëindigen.

Met het uitlenen en verkopen van professionele kunst is de Kunstuitleen een platform voor (plaatselijke) kunstenaars en heeft op een laagdrempelige wijze bijgedragen aan cultuurparticipatie van een breed en divers publiek. Daarnaast heeft de Kunstuitleen, samen met andere culturele instellingen in Huizen, een belangrijke bijdrage geleverd aan cultuureducatie voor jongeren, zowel op het basis- als op het voortgezet onderwijs. Door samenwerking met SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland kon dit op een efficiënte en professionele manier; een goed voorbeeld van cultureel ondernemerschap. Het is jammer dat er een einde is gekomen aan deze succesvolle samenwerking.  

Bent u klant bij ons?

Het is helaas niet meer mogelijk langs te komen bij onze Kunstuitleen. Als u toe bent aan iets nieuws aan de muur dan bent u van harte welkom bij onze vestigingen in Soest en Hilversum.

Een mooie actie!
Voor het tweede kunstwerk dat u uitkiest hoeft u een half jaar geen huur te betalen. Dit aanbod geldt voor ieder kunstwerk dat u mee wilt nemen.

Wilt u zich alvast oriënteren?
Onze online-collectie is vernieuwd; u kunt nu zien of een kunstwerk al aanwezig is bij ons.
Als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met onze coördinator Leintje Hoogenkamp

  

Online collectie

Onze online collectie is vernieuwd. Bekijk welke kunstwerken momenteel in Soest en Hilversum voor u te leen zijn. Wij verheugen ons op uw komst en hopen u spoedig weer te ontvangen.