Leren

 • Digitaalvaardig

  Wij je meer doen met de computer of beter omgaan met geld? Of wil je Nederlands leren?

  Naar digitaalvaardig >

 • Online cursussen

  Leer een vreemde taal, over digitale fotografie of wil je beter met stress kunnen omgaan? Of wil je snel en makkelijk iets bijleren rond werk?

  Bekijk Persoonlijke ontwikkeling >

Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Over onze studieplekken

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Je hoeft geen lid te zijn.

Inloopspreekuren

Kom met de meest uiteenlopende vragen en voor praktische hulp naar een van onze inloopspreekuren van verschillende lokale maatschappelijke organisaties. Je hoeft geen afspraak te maken en de hulp is gratis.

Taalcafe Huizen en Laren

Voor anderstaligen om in een ongedwongen en gezellige setting met vrijwilligers één-op-één of in groepsverband te praten over zaken van alledag, zoals je ook in een café zou doen, om zich zo te bekwamen in het Nederlands.

Partners van de bibliotheek

De bibliotheek werkt met veel organisaties uit de sociaal, culturele- en maatschappelijke sector. Ook bij deze partners kun je terecht om een leven lang te leren! Regelmatig worden lessen van onderstaande partners in onze bibliotheekvestiging gegeven. Kijk voor een overzicht van onze partners op onderstaande pagina

Ga naar Samenwerking

 • Leescafé Brinkhuis Laren

  Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes in de bibliotheek Brinkhuis Laren. Welkom!

   
 • Studieplekken

  Neem je laptop of tablet mee. Al onze bibliotheken hebben studieplekken met draadloos internet. 

   

Digitale bronnen

We hebben een flink aantal digitale bronnen. Deze kun je in de bibliotheek of thuis bekijken.

Wetenschappelijke boeken

digitale bronnen

Hier vind je boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.


 • Hulp nodig?