BiebBouwers Minecraft Challenges

Ben jij gek op Minecraft en tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. Doe je mee?  

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst

Challenge#7: Bouw een vuurtoren voor een BN'er! (december 2020)

Beste BiebBouwer,

De laatste BiebBouwer Minecraftchallenge van 2020 is klaar! Maar dat is nog niet het einde, want de BiebBouwers gaan door in 2021. Je bent voorlopig dus nog niet van ons af! Maar eerst gaan we ons licht opsteken in een heuse vuurtoren!

Jullie kennen vast het prachtige boek 'Lampje' van Annet Schaap. Nou, de vuurtoren uit het boek is dus verkocht aan een Bekende Nederlander. Maar we weten niet wie! Wat we wel weten, is dat de vuurtoren van Lampje en Augustus wordt gesloopt en opnieuw voor deze BN'er wordt gebouwd. Als dat maar wat wordt...

Aan de BiebBouwers nu de taak om een bijzondere vuurtoren te bouwen naar de wensen van een BN'er naar keuze. Hoe zou de vuurtoren van Enzo Knol eruitzien? Of wat dacht je van Freek Vonk? En dan moet ie ook nog eens écht branden en bewegen. Een mooie  uitdaging voor de BiebBouwers!

Bekijk hieronder de video en de uitgeschreven opdracht!

Ben je klaar? Je hebt een waardige vervanging van de vuurtoren van Lampje en Augustus gebouwd. Maak een aantal screenshots (of een filmpje) van jouw ontwerp en stuur deze voor 20 december naar het e-mailadres biebbouwers@probiblio.nl (onder vermelding van ‘BiebBouwers december 2020’).

Uitgeschreven opdracht