BiebBouwers Minecraft Challenges

Ben jij gek op Minecraft en tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. Doe je mee?  

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst

BiebBouwers: Minecraftchallenge #10 Bouw een Waterhuis!

BiebBouwers: Minecraftchallenge #10

De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge denk je na over hoe je een huis bouwt op, in of onder het water. Dus bouw mee met de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge. Ben je tussen de 9 en 14 jaar?
Lees dan snel verder

Bouw een Waterhuis!

Bouw een huis op, in of onder water. Het is je misschien opgevallen, maar het water in de rivieren stond in februari weer historisch hoog. En dat wordt zo langzamerhand een uitdaging. De aarde warmt op en het ijs smelt en daardoor stijgt het water. Hoe houden wij in ons koude kikkerlandje dan nog droge voeten? In de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge ga je daar over nadenken.

Doe mee!
Bouw je huis op, in of onder het water en zorg ervoor dat je droog kunt blijven wonen. En je kan er nog een prijs mee winnen ook! Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland, doe dan mee aan deze wedstrijd!

Ben je klaar met bouwen, stuur dan een filmpje op van jouw waterhuis naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen
en kiest de mooiste uit.

Ben jij de winnaar?
De winnaar wint een geweldig Minecraftspel: het boek ‘Erop of Eronder’ van Anne Pek en het BiebBouwers-shirt!

Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk vóór 22 maart naar ons op. Hou jij droge voeten?

Challenge#9: Bouw een chocoladefabriek (februari 2021)

Zeg eens eerlijk, jij bent toch ook gek op snoep en chocola?!

Net als Sjakelien, de dochter van Sjakie Stevens. Je weet wel, van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’! Ze heeft de stokoude chocoladefabriek van haar vader overgenomen en moet ‘m helemaal opnieuw opbouwen. En ze heeft geen idee hoe. Dus doet ze een oproep aan de BiebBouwers om voor haar een chocoladefabriek te bouwen in Minecraft. Je kan er een prijs mee winnen! Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland, doe dan mee aan deze wedstrijd!

Bekijk onderstaande video en de uitgechreven opdracht.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan een filmpje op van jouw chocoladefabriek naar BiebBouwers@probiblio.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint een geweldig Minecraft-bordspel, het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ en het BiebBouwers-shirt.

Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk vóór 22 februari naar ons op.

Help jij Sjakelien aan een nieuwe chocoladefabriek?