BiebBouwers Minecraft Challenges

Ben jij gek op Minecraft en tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge. Doe je mee?  

Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst

Challenge #5: Bouw een bunker van de Atlantikwall!

In oktober is het thema van de Kinderboekenweek ‘En toen’ en gaat het om verhalen over vroeger. Dit jaar is het ook 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Een mooie gelegenheid om ons te gaan verdiepen in de bouwwerken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog.

Jullie gaan bunkers van de Atlantikwall bouwen. De 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de kust van West-Europa. Duitsland bouwde daar duizenden bunkers om te voorkomen dat de troepen van de geallieerden zouden landen. En een bunker is een ingenieus bouwwerk. Verdiep je in de informatie, bekijk het filmpje en lees de opdracht. En ga lekker aan de slag, alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bunker naar BiebBouwers@probiblio.nl.

Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft-bordspel cadeau!

Ga aan de slag en stuur jouw bunker voor 19 oktober naar ons op.