Kinderboeken vol vrienden staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: Vriendschap!

De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert leuke activiteiten voor kinderen die vrienden willen worden. Bezoek van 3 t/m 14 oktober de bibliotheek en kom erbij! Bekijk op deze pagina al onze activiteiten tijdens de Kinderboekenweek!

Snuffellezen

Je hebt mensenvrienden, je hebt boekenvrienden, en natuurlijk ook dierenvrienden! Tijdens de Kinderboekenweek kun je in de bibliotheek voorlezen aan een van de schattige konijntjes van Kinderboerderij de Warande.

De ervaring leert dat voorlezen aan dieren een positief effect heeft op de leesprestaties van kinderen. Er is immers niemand in de buurt die hun leesniveau beoordeelt, op het konijntje na dan.

Het belooft een hele pluizige, aaibare ochtend/middag te worden.

Bibliotheek Huizen, woensdag 3 oktober, 14.00-16.00 uur
Biblbiotheek Brinkhuis Laren, vrijdag 5 oktober, 11.00-11.30 uur

Spelletjesmiddag Speeltuin Ons Genoegen

Al jaren een groot succes!

Voor de spelletjesmiddag in Speeltuin Ons Genoegen slaat de bibliotheek de handen ineen met de bevriende organisaties Versa Welzijn, Speeltuin Ons Genoegen en Stichting Kinderopvang Humanitas. Het wordt weer een geweldig leuke, dynamische en vooral vriendschappelijke middag. 4+

Speeltuin Ons Genoegen, Smeekweg 104, 1251 VK  Laren.

Woensdag 10 oktober, 14.00-16.00 uur.

Boekenquiz Griffels en Penselen

Elk jaar worden de mooiste boeken bekroond met penselen en griffels. Tijdens de Kinderboekenweek hebben we een leuke quiz over deze boeken. Als je alle vragen goed hebt, mag je een prijsje grabbelen uit onze vriendengrabbelton.

Bibliotheek Huizen, 3-14 oktober, tijdens serviceuren.

Vind jij alle boekenvriendjes?

Veel kinderboeken draaien om vriendenduo’s. Jip & …., Suske & …., Spekkie & …. En zo zijn er nog heel veel meer. Misschien ken je alle duo’s al, en anders leer je ze kennen tijdens deze uitdagende speurtocht. Maar kun je ze ook vínden?

Bibliotheek Huizen, 3-14 oktober, tijdens service uren.

Bibliotheek Brinkhuis Laren, 3-14 oktober, tijdens service uren.

Vriendenexpositie

Op de foto met je boekenvriend: expositie.

Soms heb je een boek waar je helemaal door gegrepen bent en wat je het liefst keer op keer leest. Dan heb je een echte boekenvriend. We maken een mooie foto-vriendenslinger door de bibliotheek, van jullie met al jullie boekenvrienden. Doe je mee?

Bibliotheek Huizen, 3-14 oktober, tijdens serviceuren