Resultaat 11 - 20 (van 230)

• Klik & Tik Maatwerk: Jongeren uit Eritrea

9 september 2019

Al jaren geeft de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum lessen Klik en Tik aan inwoners om computervaardig te worden. Sinds een jaar zijn daar ook maatwerklessen bij gekomen. Jongeren uit Eritrea, die nog minderjarig zijn, krijgen nu ook speciaal lessen die op hun behoeften en wensen zijn afgestemd.

Bekijk details van Klik & Tik Maatwerk: Jongeren uit Eritrea

• E-books voor 15-18 jaar nu onbeperkt beschikbaar

3 september 2019

Vanaf 1 september kunnen jeugdleden van de bibliotheek ook alle D-boeken (titels voor 15-18 jaar) als e-book lenen. Voorheen waren alleen de e-books t/m 15 jaar (C-boeken) onbeperkt beschikbaar.

Bekijk details van E-books voor 15-18 jaar nu onbeperkt beschikbaar

• Wethouders scherp op taal

2 september 2019

Onder leiding van schrijfster Karin Giphart gaan de wethouders uit onze regio in gesprek over het belang van taal.

Bekijk details van Wethouders scherp op taal

• Week voor Dementie: Opening de Geheugensteun in bibliotheek Huizen

27 augustus 2019

de Geheugensteun in de bibliotheek: een plek in de bibliotheek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de ziekte dementie.

Bekijk details van Week voor Dementie: Opening de Geheugensteun in bibliotheek Huizen

• Roemeense Hongaren uit Alesd op bezoek in de bibliotheek

20 augustus 2019

Een groep van 40 Roemeense Hongaren uit Alesd was vandaag op bezoek in de bibliotheek in het kader van een uitwisselingsproject van de Oost Europa Commissie.

Bekijk details van Roemeense Hongaren uit Alesd op bezoek in de bibliotheek

• Jeugdabonnement nu ook gratis voor kinderen uit Laren

12 augustus 2019

Jeugdabonnement tot en met 12 jaar nu ook gratis voor kinderen uit Laren per 1 september 2019.

Bekijk details van Jeugdabonnement nu ook gratis voor kinderen uit Laren

• Het veld

9 augustus 2019

Wat zouden de doden vertellen als ze konden terugkijken op hun bestaan?

Bekijk details van Het veld

• De Amerikaanse schrijfster Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden.

7 augustus 2019

Voor Beloved (1987) kreeg ze de Pulitzerprijs, de belangrijkste Amerikaanse literatuurprijs. zij kreeg in 1993 als eerste zwarte vrouw de Nobelprijs voor de Literatuur. Het Nobelcomité schreef dat haar boeken worden gekenmerkt door "visionaire kracht die een essentieel aspect van de Amerikaanse realiteit tot leven brengt".

Bekijk details van De Amerikaanse schrijfster Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden.

• De bijenhoudster

6 augustus 2019

Buitengewoon mooi geschreven verhaal over onverwachts je plek en roeping vinden, en hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen.

Bekijk details van De bijenhoudster

• Woodstock 1969 Playlist

26 juli 2019

Muziekweb blikt terug op het legendarische festival Woodstock, dat in 2019 vijftig jaar geleden plaatsvond. De driedaagse The Woodstock Music & Arts Fair vond plaats in augustus 2019 op een boerenweiland in de staat New York en kreeg veel meer bezoekers (meer dan een half miljoen) dan verwacht en de noodtoestand moest worden afgeroepen. Ondanks, of misschien wel dankzij, de chaos en het gebrek aan voorzieningen kwam het festival symbool te staan voor de tegencultuur en het hippietijdperk in de jaren...