Resultaat 11 - 20 (van 281)

• Bewegend kunstwerk

6 augustus 2020

Dinsdagochtend, 28 juli, kwam de loco-burgermeester van Laren, Peter Calis, naar de bibliotheek van Laren. Hier ging hij samen met kinderen van BSO het Berenparadijs, onder bezielende begeleiding van Leintje Hoogenkamp (hoofd Kunstuitleen in Bibliotheek Huizen), aan de slag bij de workshop De draad van Alexander. De kinderen én de burgemeester leerden hoe ze net als kunstenaar Alexander Calder, hun draad konden buigen, vouwen, krullen en knijpen om tot een bepaalde vorm te komen. De draad van Alexander...

Bekijk details van Bewegend kunstwerk

• Voorleestips voorleesvrijwilligers

14 juli 2020

Elke vrijdagochtend lezen de Voorleesvrijwilligers in de leesboek van de Bibliotheek in het Brinkhuis in Laren voor kinderen tot 4 jaar. Toegang is gratis.

Bekijk details van Voorleestips voorleesvrijwilligers

• Schrijfcafé Huizen begint weer!

13 juli 2020

Zaterdag 15 augustus begint het Schrijfcafé weer in de bibliotheek Huizen. In het Schrijfcafé word je met korte, prikkelende oefeningen en opdrachten uitgedaagd de pen op te pakken en te gaan schrijven. Elke maand staat in het teken van een ander thema.

Bekijk details van Schrijfcafé Huizen begint weer!

• Certificering 2020

8 juli 2020

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum voor de 4e keer gecertificeerd.

Bekijk details van Certificering 2020

• Vakantiebieb!

1 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van Vakantiebieb!

• Project Find My Book! afgerond

1 juli 2020

Vier studenten van de opleiding HBO-ICT Windesheim van het semester Future Technology, Stan ten Napel, Dennis Harderwijk, Kjell Arendsen en Tim Even, hebben ongeveer 20 weken aan het project Find My Book! gewerkt. Hierbij het onderzoeksverslag Onderzoek & Advies Find My Book!

Bekijk details van Project Find My Book! afgerond

• Hoe kies je samen met je kind een boek?

30 juni 2020

Veel kinderen vinden het lastig om een nieuw boek uit te zoeken. Of om eens een ander soort boek te proberen dan ze gewend zijn. Hoe doe je dat eigenlijk, een boek uitzoeken?

Bekijk details van Hoe kies je samen met je kind een boek?

• Zomerlenen

29 juni 2020

2 Weken extra lenen voor alle abonnementenmaandag 29 juni tot en met zondag 16 augustus.

Bekijk details van Zomerlenen

• Spreekuren Digi&Taalhuis hervat

19 juni 2020

Voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal is er goed nieuws. De spreekuren van het Digi&Taalhuis zijn vanaf maandag 15 juni weer begonnen in vestiging Huizen. En dit keer gaan we ook tijdens de zomervakantie door met de spreekuren. Als extraatje geven we een tas met leuk oefenmateriaal mee. Iedere maandag van 13.30 – 15.00 uur.

Bekijk details van Spreekuren Digi&Taalhuis hervat

• Onderhoud publiekscomputers Huizen

15 juni 2020

Dinsdagochtend 16 juni zijn wegens onderhoud de publiekscomputers in Huizen niet beschikbaar.

Bekijk details van Onderhoud publiekscomputers Huizen