Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 63)

 • Libris Literatuurprijs 2022 Bekijk details

  10 mei 2022

  Het boek Wormmaan gaat over hoofdpersoon Elke. Er staan twee thema's centraal die Heitman met elkaar weet te verbinden. Het gaat over de start en de ontwikkeling van de landbouw, daarnaast gaat het boek over identiteit, in het bijzonder genderidentiteit. De hoofdpersoon houdt zich bezig met veredelen van gewassen. Ze vergelijkt dit proces met de socialisatie van mensen. In het boek wil ze een eeuwenoude erwt in ere herstellen om zo de 'veredeling' ongedaan te maken. Ze wil af van de 'ideale erwt'...

 • Taalmaatjes Vrijwilligerscentrale Huizen Bekijk details

  2 mei 2022

  Jolanda Westrum van de Vrijwilligerscentrale in Huizen ontving in de bibliotheek van Huizen taalmaatjes die iets willen betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen.

 • Grafsteen en plaquette Huizer oorlogsheldin eindelijk onthuld Bekijk details

  22 april 2022

  Donderdag 28 april wordt een bijzonder herinneringsplaquette onthuld aan Hellingstraat 1. De Amerikaanse Marie Louise Rinkel-Bochove landt speciaal hiervoor op Koningsdag op Schiphol, samen met haar man en halfzus. De ouders van Marise, Johanna (Annie) Hendrika Smits en Lizebertus (Bert) Bochove, hielden tijdens de Tweede Wereldoorlog 36 joodse onderduikers verborgen op zolder onder het dak van hun drogisterij ‘De Zonnehoek’ (dat dak lijkt van buitenaf bij de buren te behoren) aan Hellingstraat...

 • De bibliotheek komt naar je toe Bekijk details

  19 april 2022

  Onze vrijwilliger ging nieuwe boeken brengen bij haar bibliotheek aan huis lener. Als je, om wat voor reden ook, aan huis gebonden bent, kun je gebruikmaken van onze dienst Bibliotheek aan Huis.

 • Jaarverslag 2021 de Bibliotheek als essentiële dienstverlener Bekijk details

  30 maart 2022

  In het jaarverslag van bibliotheek Huizen Laren Blaricum en Gooi en meer is te zien dat de bibliotheek in 2021 relevanter dan ooit werd. En essentieel, want we mochten tijdens de laatste lockdown open blijven, voor de lezer, maar vooral voor iedereen die ons hard nodig had. Voor de informatie, voor de hulp en vooral ook als plek, om gewoon even fijn onder de mensen te zijn! Voor ons werd 2021 het jaar dat we essentieel werden.

 • Pop-up bibliotheek in Blaricum Bekijk details

  24 maart 2022

  Naast de bibliotheek in Huizen en Laren, komt de pop-up bibliotheek nu ook naar Blaricum. De boekstartcoach, Iris Beugelaar, komt 1x per maand vertellen over de bibliotheek in het consultatiebureau in Blaricum.

 • Bijzondere aflevering van Kunstcafé in teken van Oekraïne Bekijk details

  22 maart 2022

  Anastasia Kozlova en Slava Poprugin spelen woensdagvaond 30 maart in Theater De Boerderij in Huizen voor Oekraïne.

 • Stemmen in bibliotheek Brinkhuis Laren Bekijk details

  16 maart 2022

  Je kan vandaag nog tot 21.00 uur stemmen in Bibliotheek Brinkhuis Laren!

 • Verkiezingsmarkt Bibliotheek Brinkhuis Laren 9 en 10 maart Bekijk details

  10 maart 2022

  In de bibliotheek Brinkhuis Laren is op woensdag 9 en donderdag 10 maart een verkiezingsmarkt. Inwoners kunnen hier zonder aanmelding binnenlopen tussen 15.30 en 17.00 uur of tussen 19.30 en 21.00 uur.

 • Jeanet Pronk uit Huizen wint Poëzievertaalwedstrijd 2022 Bekijk details

  3 maart 2022

  Blij verrast, na vele weken denk- en vertaalwerk, nam zij van wethouder Marlous Verbeek een unieke pentekening van Huizer kunstenaar Lenie Bos in ontvangst.

Paginanavigatie