Resultaat 21 - 30 (van 230)

• Miss Birma

26 juli 2019

Deze prachtig geschreven aanwinst speelt zich af in Birma voor, tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op het verhaal van de grootouders en moeder van de schrijfster (1970) worden de levens van Benny (deels Birmees, deels Brits) en zijn vrouw Khin (lid van de Karen-minderheid) beschreven in het licht van de oorlog tussen Japan en het Britse koninkrijk in Azië.

Bekijk details van Miss Birma

• Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

24 juli 2019

Alan Turing, een briljante wiskundige die wordt gezien als de grondlegger van de informatica en kunstmatige intelligentie, en die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Enigma-code van de Duitsers wist te ontcijferen, komt op het nieuwe Britse geldbiljet van 50 pond te staan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Turing voor de Britse buitenlandse inlichtingendienst. In het diepste geheim kraakte hij met zijn team de Enigma-code van de Duitsers, waardoor de geallieerden versleutelde berichten van de nazi’s...

Bekijk details van Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

• Boekstart, nu ook in Blaricum

11 juli 2019

Kom je met je kindje op het consultatiebureau in Huizen of Blaricum? Dan vind je daar sinds kort een mooi Boekstart-meubel met daarin boekjes voor de kinderen en folders met tips over voorlezen aan kinderen.

Bekijk details van Boekstart, nu ook in Blaricum

• De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

4 juli 2019

De zomervakantie staat alweer voor de deur. Anders dan voorgaande jaren zijn wij deze zomervakantie wel open: elke woensdag staan wij van 14:00 tot 16:30 voor je klaar.

Bekijk details van De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

• Studeren in de bibliotheek?

30 juni 2019

Bibliotheek als ideale studeer- en werkplek: extra studeerruimte tijdens de examenperiode

Bekijk details van Studeren in de bibliotheek?

• Doe mee met de TaalChallenge

26 juni 2019

Maak kans op een schoolreisje of weekendje weg naar de Efteling

Bekijk details van Doe mee met de TaalChallenge

• Gratis lid worden van de bibliotheek

17 juni 2019

Vanaf 1 juni kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Blaricum gratis lid worden van de bibliotheek. Wethouder Gerard Knoop van de gemeente Blaricum vindt het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd worden om te lezen.

Bekijk details van Gratis lid worden van de bibliotheek

• Zomerlenen

12 juni 2019

2 Weken extra lenen voor alle abonnementen van maandag 8 juli tot en met zondag 25 augustus.

Bekijk details van Zomerlenen

• ZomerExpress 2019

29 mei 2019

De ZomerExpress is er voor vluchtelingenkinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen. Dat doen vrijwilligers door wekelijks, samen met de ouders, een uur bij de kinderen thuis voor te lezen. In de vakantie bezig blijven met lezen en taal verkleint de taalterugval bij kinderen.

Bekijk details van ZomerExpress 2019

• Gratis lid van de bibliotheek

28 mei 2019

De gemeenten, de Kamperfoelieschool en de Bibliotheek slaan de handen ineen om er gezamenlijk voor te zorgen dat alle leerlingen zich beter kunnen ontwikkelen m.b.t. taalvaardigheid, meer plezier in lezen krijgen en nog vaker de bibliotheek bezoeken. Alle leerlingen worden gratis lid van de bibliotheek.

Bekijk details van Gratis lid van de bibliotheek