Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 246)

 • De Geheugensteun

  23 september 2019

  Op 18 september om 14.30 uur opende wethouder Maarten Hoelscher de Geheugensteun in de bibliotheek van Huizen. De Geheugensteun is een centrale plek op de 2e etage in de bibliotheek, waar informatie te vinden is over dementie.

  Bekijk details van De Geheugensteun

 • Moederland

  19 september 2019

  In onze autobiografische aanwinst Moederland trouwt een Nederlandse studente in 1980 met een Turk en komt daardoor in aanraking met een haar onbekende cultuur, taal en samenleving. Wat betekent dat voor haar leven? Hoe verovert ze een plek binnen haar schoonfamilie, hoe ervaart ze het reilen en zeilen van alledag in Turkije? Wat valt haar op, wat maakt ze mee, en hoe verandert dat in de loop van vier decennia? Een rode draad in 'Moederland' is de relatie tussen de hoofdpersoon en haar Turkse schoonmoeder....

  Bekijk details van Moederland

 • Website Jeugdbibliotheek.nl

  12 september 2019

  Jeugdbibliotheek.nl is een website van de Koninklijke Bibliotheek voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Hier vinden zij alles wat de Bibliotheek te bieden heeft rondom Lezen en Weten.

  Bekijk details van Website Jeugdbibliotheek.nl

 • Overzichtsexpositie 23ste AtelierRoute

  12 september 2019

  Kom genieten van kunst dichtbij en bezoek de AtelierRoute. Bezoek voor u op pad gaat de bibliotheek; hier kunt u kennismaken met het veelzijdige werk van alle deelnemende kunstenaars.

  Bekijk details van Overzichtsexpositie 23ste AtelierRoute

 • Aanwinst: Beste mevr. Bird

  11 september 2019

  Een droom gaat in vervulling als Emmy in deze aanwinst in 1940 een baan krijgt bij een grote krant in Londen. Haar werk blijkt echter niet wat ze verwacht. Ze moet brieven beantwoorden uit naam van Mevr. Bird voor de column "Henrietta helpt'. De bitse Henrietta Bird beantwoordt geen brieven die gaan over echtscheiding, intimiteit en andere "zware' onderwerpen. Emmy besluit zelf de vrouwen die uit wanhoop hun hart uitstorten, terug te schrijven. Maar met haar baan en vrijwilligerswerk bij de brandweer...

  Bekijk details van Aanwinst: Beste mevr. Bird

 • Meezinguur zaterdag 5 oktober Huizer projectkoor Matthaus Passion 2020

  10 september 2019

  De Matthäus-Passion wordt op 8 april 2020 uitgevoerd in de prachtige Oude Kerk in Huizen. In verband met een nieuwe missie en visie waar verbinding centraal staat zal de Matthäus-Passion uitgevoerd worden door een projectkoor waar Huizers voor Huizers zullen zingen! Dit onder het motto: “Passie Verbindt”. Het projectkoor wordt gevormd met zangers uit Huizen en hen die zich sterk verbonden weten met Huizen. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom om zich op te geven voor de audities, ook...

  Bekijk details van Meezinguur zaterdag 5 oktober Huizer projectkoor Matthaus Passion 2020

 • Klik & Tik Maatwerk: Jongeren uit Eritrea

  9 september 2019

  Al jaren geeft de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum lessen Klik en Tik aan inwoners om computervaardig te worden. Sinds een jaar zijn daar ook maatwerklessen bij gekomen. Jongeren uit Eritrea, die nog minderjarig zijn, krijgen nu ook speciaal lessen die op hun behoeften en wensen zijn afgestemd.

  Bekijk details van Klik & Tik Maatwerk: Jongeren uit Eritrea

 • E-books voor 15-18 jaar nu onbeperkt beschikbaar

  3 september 2019

  Vanaf 1 september kunnen jeugdleden van de bibliotheek ook alle D-boeken (titels voor 15-18 jaar) als e-book lenen. Voorheen waren alleen de e-books t/m 15 jaar (C-boeken) onbeperkt beschikbaar.

  Bekijk details van E-books voor 15-18 jaar nu onbeperkt beschikbaar

 • Wethouders scherp op taal

  2 september 2019

  Onder leiding van schrijfster Karin Giphart gaan de wethouders uit onze regio in gesprek over het belang van taal.

  Bekijk details van Wethouders scherp op taal

 • Week voor Dementie: Opening de Geheugensteun in bibliotheek Huizen

  27 augustus 2019

  de Geheugensteun in de bibliotheek: een plek in de bibliotheek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de ziekte dementie.

  Bekijk details van Week voor Dementie: Opening de Geheugensteun in bibliotheek Huizen