Resultaat 21 - 30 (van 241)

• Meezinguur zaterdag 5 oktober Huizer projectkoor Matthaus Passion 2020

10 september 2019

De Matthäus-Passion wordt op 8 april 2020 uitgevoerd in de prachtige Oude Kerk in Huizen. In verband met een nieuwe missie en visie waar verbinding centraal staat zal de Matthäus-Passion uitgevoerd worden door een projectkoor waar Huizers voor Huizers zullen zingen! Dit onder het motto: “Passie Verbindt”. Het projectkoor wordt gevormd met zangers uit Huizen en hen die zich sterk verbonden weten met Huizen. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom om zich op te geven voor de audities, ook...

Bekijk details van Meezinguur zaterdag 5 oktober Huizer projectkoor Matthaus Passion 2020

• Klik & Tik Maatwerk: Jongeren uit Eritrea

9 september 2019

Al jaren geeft de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum lessen Klik en Tik aan inwoners om computervaardig te worden. Sinds een jaar zijn daar ook maatwerklessen bij gekomen. Jongeren uit Eritrea, die nog minderjarig zijn, krijgen nu ook speciaal lessen die op hun behoeften en wensen zijn afgestemd.

Bekijk details van Klik & Tik Maatwerk: Jongeren uit Eritrea

• E-books voor 15-18 jaar nu onbeperkt beschikbaar

3 september 2019

Vanaf 1 september kunnen jeugdleden van de bibliotheek ook alle D-boeken (titels voor 15-18 jaar) als e-book lenen. Voorheen waren alleen de e-books t/m 15 jaar (C-boeken) onbeperkt beschikbaar.

Bekijk details van E-books voor 15-18 jaar nu onbeperkt beschikbaar

• Wethouders scherp op taal

2 september 2019

Onder leiding van schrijfster Karin Giphart gaan de wethouders uit onze regio in gesprek over het belang van taal.

Bekijk details van Wethouders scherp op taal

• Week voor Dementie: Opening de Geheugensteun in bibliotheek Huizen

27 augustus 2019

de Geheugensteun in de bibliotheek: een plek in de bibliotheek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de ziekte dementie.

Bekijk details van Week voor Dementie: Opening de Geheugensteun in bibliotheek Huizen

• Roemeense Hongaren uit Alesd op bezoek in de bibliotheek

20 augustus 2019

Een groep van 40 Roemeense Hongaren uit Alesd was vandaag op bezoek in de bibliotheek in het kader van een uitwisselingsproject van de Oost Europa Commissie.

Bekijk details van Roemeense Hongaren uit Alesd op bezoek in de bibliotheek

• Jeugdabonnement nu ook gratis voor kinderen uit Laren

12 augustus 2019

Jeugdabonnement tot en met 12 jaar nu ook gratis voor kinderen uit Laren per 1 september 2019.

Bekijk details van Jeugdabonnement nu ook gratis voor kinderen uit Laren

• Het veld

9 augustus 2019

Wat zouden de doden vertellen als ze konden terugkijken op hun bestaan?

Bekijk details van Het veld

• De Amerikaanse schrijfster Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden.

7 augustus 2019

Voor Beloved (1987) kreeg ze de Pulitzerprijs, de belangrijkste Amerikaanse literatuurprijs. zij kreeg in 1993 als eerste zwarte vrouw de Nobelprijs voor de Literatuur. Het Nobelcomité schreef dat haar boeken worden gekenmerkt door "visionaire kracht die een essentieel aspect van de Amerikaanse realiteit tot leven brengt".

Bekijk details van De Amerikaanse schrijfster Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden.

• De bijenhoudster

6 augustus 2019

Buitengewoon mooi geschreven verhaal over onverwachts je plek en roeping vinden, en hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen.

Bekijk details van De bijenhoudster