Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 246)

 • Roemeense Hongaren uit Alesd op bezoek in de bibliotheek

  20 augustus 2019

  Een groep van 40 Roemeense Hongaren uit Alesd was vandaag op bezoek in de bibliotheek in het kader van een uitwisselingsproject van de Oost Europa Commissie.

  Bekijk details van Roemeense Hongaren uit Alesd op bezoek in de bibliotheek

 • Jeugdabonnement nu ook gratis voor kinderen uit Laren

  12 augustus 2019

  Jeugdabonnement tot en met 12 jaar nu ook gratis voor kinderen uit Laren per 1 september 2019.

  Bekijk details van Jeugdabonnement nu ook gratis voor kinderen uit Laren

 • Het veld

  9 augustus 2019

  Wat zouden de doden vertellen als ze konden terugkijken op hun bestaan?

  Bekijk details van Het veld

 • De Amerikaanse schrijfster Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden.

  7 augustus 2019

  Voor Beloved (1987) kreeg ze de Pulitzerprijs, de belangrijkste Amerikaanse literatuurprijs. zij kreeg in 1993 als eerste zwarte vrouw de Nobelprijs voor de Literatuur. Het Nobelcomité schreef dat haar boeken worden gekenmerkt door "visionaire kracht die een essentieel aspect van de Amerikaanse realiteit tot leven brengt".

  Bekijk details van De Amerikaanse schrijfster Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden.

 • De bijenhoudster

  6 augustus 2019

  Buitengewoon mooi geschreven verhaal over onverwachts je plek en roeping vinden, en hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen.

  Bekijk details van De bijenhoudster

 • Woodstock 1969 Playlist

  26 juli 2019

  Muziekweb blikt terug op het legendarische festival Woodstock, dat in 2019 vijftig jaar geleden plaatsvond. De driedaagse The Woodstock Music & Arts Fair vond plaats in augustus 2019 op een boerenweiland in de staat New York en kreeg veel meer bezoekers (meer dan een half miljoen) dan verwacht en de noodtoestand moest worden afgeroepen. Ondanks, of misschien wel dankzij, de chaos en het gebrek aan voorzieningen kwam het festival symbool te staan voor de tegencultuur en het hippietijdperk in de jaren...

  Bekijk details van Woodstock 1969 Playlist

 • Miss Birma

  26 juli 2019

  Deze prachtig geschreven aanwinst speelt zich af in Birma voor, tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op het verhaal van de grootouders en moeder van de schrijfster (1970) worden de levens van Benny (deels Birmees, deels Brits) en zijn vrouw Khin (lid van de Karen-minderheid) beschreven in het licht van de oorlog tussen Japan en het Britse koninkrijk in Azië.

  Bekijk details van Miss Birma

 • Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

  24 juli 2019

  Alan Turing, een briljante wiskundige die wordt gezien als de grondlegger van de informatica en kunstmatige intelligentie, en die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Enigma-code van de Duitsers wist te ontcijferen, komt op het nieuwe Britse geldbiljet van 50 pond te staan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Turing voor de Britse buitenlandse inlichtingendienst. In het diepste geheim kraakte hij met zijn team de Enigma-code van de Duitsers, waardoor de geallieerden versleutelde berichten van de nazi’s...

  Bekijk details van Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

 • Boekstart, nu ook in Blaricum

  11 juli 2019

  Kom je met je kindje op het consultatiebureau in Huizen of Blaricum? Dan vind je daar sinds kort een mooi Boekstart-meubel met daarin boekjes voor de kinderen en folders met tips over voorlezen aan kinderen.

  Bekijk details van Boekstart, nu ook in Blaricum

 • De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

  4 juli 2019

  De zomervakantie staat alweer voor de deur. Anders dan voorgaande jaren zijn wij deze zomervakantie wel open: elke woensdag staan wij van 14:00 tot 16:30 voor je klaar.

  Bekijk details van De Speel-o-theek blijft in de zomer open!