Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 241)

 • Woodstock 1969 Playlist

  26 juli 2019

  Muziekweb blikt terug op het legendarische festival Woodstock, dat in 2019 vijftig jaar geleden plaatsvond. De driedaagse The Woodstock Music & Arts Fair vond plaats in augustus 2019 op een boerenweiland in de staat New York en kreeg veel meer bezoekers (meer dan een half miljoen) dan verwacht en de noodtoestand moest worden afgeroepen. Ondanks, of misschien wel dankzij, de chaos en het gebrek aan voorzieningen kwam het festival symbool te staan voor de tegencultuur en het hippietijdperk in de jaren...

  Bekijk details van Woodstock 1969 Playlist

 • Miss Birma

  26 juli 2019

  Deze prachtig geschreven aanwinst speelt zich af in Birma voor, tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op het verhaal van de grootouders en moeder van de schrijfster (1970) worden de levens van Benny (deels Birmees, deels Brits) en zijn vrouw Khin (lid van de Karen-minderheid) beschreven in het licht van de oorlog tussen Japan en het Britse koninkrijk in Azië.

  Bekijk details van Miss Birma

 • Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

  24 juli 2019

  Alan Turing, een briljante wiskundige die wordt gezien als de grondlegger van de informatica en kunstmatige intelligentie, en die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Enigma-code van de Duitsers wist te ontcijferen, komt op het nieuwe Britse geldbiljet van 50 pond te staan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Turing voor de Britse buitenlandse inlichtingendienst. In het diepste geheim kraakte hij met zijn team de Enigma-code van de Duitsers, waardoor de geallieerden versleutelde berichten van de nazi’s...

  Bekijk details van Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

 • Boekstart, nu ook in Blaricum

  11 juli 2019

  Kom je met je kindje op het consultatiebureau in Huizen of Blaricum? Dan vind je daar sinds kort een mooi Boekstart-meubel met daarin boekjes voor de kinderen en folders met tips over voorlezen aan kinderen.

  Bekijk details van Boekstart, nu ook in Blaricum

 • De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

  4 juli 2019

  De zomervakantie staat alweer voor de deur. Anders dan voorgaande jaren zijn wij deze zomervakantie wel open: elke woensdag staan wij van 14:00 tot 16:30 voor je klaar.

  Bekijk details van De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

 • Studeren in de bibliotheek?

  30 juni 2019

  Bibliotheek als ideale studeer- en werkplek: extra studeerruimte tijdens de examenperiode

  Bekijk details van Studeren in de bibliotheek?

 • Doe mee met de TaalChallenge

  26 juni 2019

  Maak kans op een schoolreisje of weekendje weg naar de Efteling

  Bekijk details van Doe mee met de TaalChallenge

 • Gratis lid worden van de bibliotheek

  17 juni 2019

  Vanaf 1 juni kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Blaricum gratis lid worden van de bibliotheek. Wethouder Gerard Knoop van de gemeente Blaricum vindt het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd worden om te lezen.

  Bekijk details van Gratis lid worden van de bibliotheek

 • Zomerlenen

  12 juni 2019

  2 Weken extra lenen voor alle abonnementen van maandag 8 juli tot en met zondag 25 augustus.

  Bekijk details van Zomerlenen

 • ZomerExpress 2019

  29 mei 2019

  De ZomerExpress is er voor vluchtelingenkinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen. Dat doen vrijwilligers door wekelijks, samen met de ouders, een uur bij de kinderen thuis voor te lezen. In de vakantie bezig blijven met lezen en taal verkleint de taalterugval bij kinderen.

  Bekijk details van ZomerExpress 2019