Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 63)

 • Istori Istori Maluku Bekijk details

  14 november 2021

  I.s.m. de redactie van Malukuhuizen.nl organiseerde de Bibliotheek zaterdag 13 november een drukbezochte middag over 70 jaar Molukkers in Nederland en in Huizen.

 • Bekroonde boeken 2021 Bekijk details

  3 november 2021

  De boekensector heeft last van een tekort aan papier. Door de coronapandemie is wereldwijd de thuisbezorgeconomie geëxplodeerd en is er een enorme vraag naar kartonnen dozen voor pakketjes van webwinkels en naar pizzadozen. Papierpulp is daardoor niet aan te slepen. Maar dat is ook nodig voor boeken, en uitgevers zijn daardoor mede het slachtoffer geworden van de huidige papierschaarste. Maar gelukkig verschenen er dit jaar nog veel mooie, interessante, verontrustende, tot actie aanzettende of tot...

 • Minecraft Challenge #16: Bouw je eigen selfie Bekijk details

  29 oktober 2021

  Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, zou dat ook in Minecraft kunnen? Volgens de BiebBouwers kan dat zeker! Maar zo’n selfie maken doe je niet zomaar, je wilt jezelf op een bepaalde manier laten zien. In deze challenge denk je daarover na en bouw je je eigen selfie die je van alle kanten kunt bekijken! Doe je weer mee?

 • Geannuleerd! Het nieuwe TV kijken eenvoudig uitgelegd Bekijk details

  21 oktober 2021

  Geannuleerd vanwege de nieuwe corona maatregelen

 • Aftrap project Cultuur in de klas Bekijk details

  15 oktober 2021

  Wat een feestje was het vandaag op de Kamperfoelieschool in Huizen. In het bijzijn van Huizer wethouder Marlous Verbeek was de aftrap van het project Cultuur in de klas. De aanwezige cultuurpartners: de Gooische muziekschool, kunstenaar Michiel Linders, Dansschool Dansu, de Huizer botters, de Historische kring en poppenkast theater de kleine zon verzorgden een fantastische ochtend waarbij de leerlingen volop genoten.

 • Worden wat je wil: stuntman of burgemeester? Bekijk details

  15 oktober 2021

  Worden wat je wil! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2021. Van 6 tot 17 oktober 2021 zijn er allerlei activiteiten te doen, ook in Laren. Woensdag 13 oktober kwam burgemeester Mol langs bij Speeltuinvereniging Ons Genoegen om te vertellen over zijn beroep! Ook ging de burgemeester in gesprek met de kinderen over wat zij willen worden.

 • Maand van de geschiedenis 2021 Bekijk details

  12 oktober 2021

  Maand van de Geschiedenis 2021 Wie waren de eerste kraamverzorgenden van Nederland? Hoe zijn de Chinees-Indische restaurants ontstaan? En wie weet wat een ‘porder’ precies deed? Het zijn verhalen uit het verleden die het Geheugen van Nederland graag onder de aandacht brengt. Dit doen de Koninklijke Bibliotheek Den Haag (KB) als partner van de Maand van de Geschiedenis 2021. De verhalen zijn in samenwerking met Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en Florence Nightingale Instituut tot...

 • Seizoenstart serie Kunstcafé´s met Roxane van Iperen en Niki Jacobs UITVERKOCHT Bekijk details

  21 september 2021

  Na een moeilijke periode waarin de cultuursector door Corona compleet werd lamgeslagen maakt de Stichting Kunst en Cultuur Huizen zich op voor een reeks kwalitatief hoogstaande Kunstcafé’s. Het seizoen begint op woensdagavond 29 september met de bejubelde schrijfster van o.m. ’t Hooge Nest, Roxane van Iperen, en een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied, Niki Jacobs en haar begeleiders.

 • Minecraftchallenge #15: Bouw een fort van de Oude Hollandse Waterlinie! Bekijk details

  7 september 2021

  Het is 1672 en ons land is in oorlog met de Fransen. Het is een echt rampjaar: het Franse leger rukt razendsnel naar ons op en het enige wat ons nog kan redden is water en sterke forten!

 • Dagje Hart van Laren Bekijk details

  6 september 2021

  Elke dinsdag is er een 'Dagje Hart van Laren' in de jeugdafdeling van de bibliotheek van 10:30 tot 15:00 uur.

Paginanavigatie