Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 281)

 • Nederland Leest Jan Wolkers

  1 november 2019

  Eén maand, één thema. In november praat Nederland tijdens de bibliotheekcampagne de hele maand over het thema duurzaamheid.

  Bekijk details van Nederland Leest Jan Wolkers

 • Kunstcafé Stichting Kunst en cultuur Huizen

  30 oktober 2019

  Het Kunstcafé in de Boerderij van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen biedt op woensdagavond 30 oktober een (hernieuwde) kennismaking met de kunstenares en schrijfster Astrid Engels. Astrid geeft een lezing “A Touch of Engels” en geeft de bezoeker een kijkje in haar indrukwekkende beeldende kunst. Voor het afsluitende miniconcert is de Spaanse trompettist Eduardo Blanco gecontracteerd. Hij komt met zijn band Eduardo Blanco IQ, de afkorting van International Quartet.

  Bekijk details van Kunstcafé Stichting Kunst en cultuur Huizen

 • 28 Oktober geen Speelochtend De speeltrein

  21 oktober 2019

  Wegens omstandigheden is er maandag 28 oktober geen speelochtend.

  Bekijk details van 28 Oktober geen Speelochtend De speeltrein

 • Vloggen activiteiten 100-jarig jubileum bibliotheek

  15 oktober 2019

  We zijn al enige tijd druk bezig met de voorbereidingen van ons 100-jarig jubileum. Er is een mooi programma in de maak die natuurlijk van alles te maken heeft met leesplezier, literatuur, kunst, nieuwe digitale vaardigheden, ontmoeting en debat. Vind je het leuk om filmpjes van een van onze activiteiten te maken en die te delen op social media of op YouTube? Meld je dan aan. Wil je eerst leren hoe je moet vloggen? Ook dan horen we graag van je. Stuur dan ook een bericht en vermeld dat je interesse...

  Bekijk details van Vloggen activiteiten 100-jarig jubileum bibliotheek

 • Update Bibliotheeksysteem

  9 oktober 2019

  Wegens een update van het bibliotheeksysteem op zondag 13 oktober 2019 is het bibliotheeksysteem niet beschikbaar vanaf 18.30 tot ongeveer 23.00 uur.

  Bekijk details van Update Bibliotheeksysteem

 • Windows 7 stopt definitief

  7 oktober 2019

  Werkt u nog met Windows 7 en wilt u op een veilige manier gebruik blijven maken van uw PC? Heeft u nog vragen over Windows 10? Kom naar de PC helpdesk BEL in de bibliotheek Laren.

  Bekijk details van Windows 7 stopt definitief

 • Katarzyna Kobro en Władysław Strzemiński

  24 september 2019

  Katarzyna Kobro (1898–1951) en Władysław Strzemiński (1893–1952) ontmoeten elkaar in de turbulente jaren na de Russische Oktober-revolutie in 1917. Hun paden kruisen in Moskou. Kobro - een Russische met wortels in Duitsland - studeert hier aan de School voor Beeldende Kunst en Architectuur. Strzemiński - geboren in Minsk als telg uit een Poolse, adellijke familie - studeert aan de eerste, door de staat gesubsidieerde, kunstacademie. In Rusland, en later ook in Polen, speelt het tweetal een actieve...

  Bekijk details van Katarzyna Kobro en Władysław Strzemiński

 • De Geheugensteun

  23 september 2019

  Op 18 september om 14.30 uur opende wethouder Maarten Hoelscher de Geheugensteun in de bibliotheek van Huizen. De Geheugensteun is een centrale plek op de 2e etage in de bibliotheek, waar informatie te vinden is over dementie.

  Bekijk details van De Geheugensteun

 • Moederland

  19 september 2019

  In onze autobiografische aanwinst Moederland trouwt een Nederlandse studente in 1980 met een Turk en komt daardoor in aanraking met een haar onbekende cultuur, taal en samenleving. Wat betekent dat voor haar leven? Hoe verovert ze een plek binnen haar schoonfamilie, hoe ervaart ze het reilen en zeilen van alledag in Turkije? Wat valt haar op, wat maakt ze mee, en hoe verandert dat in de loop van vier decennia? Een rode draad in 'Moederland' is de relatie tussen de hoofdpersoon en haar Turkse schoonmoeder....

  Bekijk details van Moederland

 • Website Jeugdbibliotheek.nl

  12 september 2019

  Jeugdbibliotheek.nl is een website van de Koninklijke Bibliotheek voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Hier vinden zij alles wat de Bibliotheek te bieden heeft rondom Lezen en Weten.

  Bekijk details van Website Jeugdbibliotheek.nl