Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 277)

 • Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

  24 juli 2019

  Alan Turing, een briljante wiskundige die wordt gezien als de grondlegger van de informatica en kunstmatige intelligentie, en die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Enigma-code van de Duitsers wist te ontcijferen, komt op het nieuwe Britse geldbiljet van 50 pond te staan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Turing voor de Britse buitenlandse inlichtingendienst. In het diepste geheim kraakte hij met zijn team de Enigma-code van de Duitsers, waardoor de geallieerden versleutelde berichten van de nazi’s...

  Bekijk details van Alan Turing op nieuw biljet 50 pond

 • Boekstart, nu ook in Blaricum

  11 juli 2019

  Kom je met je kindje op het consultatiebureau in Huizen of Blaricum? Dan vind je daar sinds kort een mooi Boekstart-meubel met daarin boekjes voor de kinderen en folders met tips over voorlezen aan kinderen.

  Bekijk details van Boekstart, nu ook in Blaricum

 • De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

  4 juli 2019

  De zomervakantie staat alweer voor de deur. Anders dan voorgaande jaren zijn wij deze zomervakantie wel open: elke woensdag staan wij van 14:00 tot 16:30 voor je klaar.

  Bekijk details van De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

 • Studeren in de bibliotheek?

  30 juni 2019

  Bibliotheek als ideale studeer- en werkplek: extra studeerruimte tijdens de examenperiode

  Bekijk details van Studeren in de bibliotheek?

 • Doe mee met de TaalChallenge

  26 juni 2019

  Maak kans op een schoolreisje of weekendje weg naar de Efteling

  Bekijk details van Doe mee met de TaalChallenge

 • Gratis lid worden van de bibliotheek

  17 juni 2019

  Vanaf 1 juni kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Blaricum gratis lid worden van de bibliotheek. Wethouder Gerard Knoop van de gemeente Blaricum vindt het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd worden om te lezen.

  Bekijk details van Gratis lid worden van de bibliotheek

 • ZomerExpress 2019

  29 mei 2019

  De ZomerExpress is er voor vluchtelingenkinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen. Dat doen vrijwilligers door wekelijks, samen met de ouders, een uur bij de kinderen thuis voor te lezen. In de vakantie bezig blijven met lezen en taal verkleint de taalterugval bij kinderen.

  Bekijk details van ZomerExpress 2019

 • Gratis lid van de bibliotheek

  28 mei 2019

  De gemeenten, de Kamperfoelieschool en de Bibliotheek slaan de handen ineen om er gezamenlijk voor te zorgen dat alle leerlingen zich beter kunnen ontwikkelen m.b.t. taalvaardigheid, meer plezier in lezen krijgen en nog vaker de bibliotheek bezoeken. Alle leerlingen worden gratis lid van de bibliotheek.

  Bekijk details van Gratis lid van de bibliotheek

 • Boekenverkoop in de bibliotheek Huizen

  28 mei 2019

  Begin de vakantie goed! Bezoek de boekenverkoop in de bibliotheek Huizen van dinsdag 25 juni t/m maandag 15 juli 17:00 uur. Er kan gekozen worden uit een voorraad romans, informatieve- en jeugdboeken.

  Bekijk details van Boekenverkoop in de bibliotheek Huizen

 • Nieuw jaaraanbod voor het Basisonderwijs

  21 mei 2019

  De bibliotheek biedt met het jaaraabod basisonderwijs interessante lessen. Denk bijvoorbeeld aan Botje Bij, een mediawijsheid-les met Beebots voor groep 1 en 2. Of aan het programma Schrijver in de Bieb, waarbij auteur Lydia Rood de klas meeneemt in een spannend verhaal, voor groep 5 en 6. Of het Kunst&Cultuur-programma De Stad, de Stijl, waarbij de klas een gezamenlijk kunstwerk maakt in de stijl van Mondriaan, voor groep 7 en 8.

  Bekijk details van Nieuw jaaraanbod voor het Basisonderwijs