Resultaat 1 - 10 (van 209)

• Boekstart, nu ook in Blaricum

11 juli 2019

Kom je met je kindje op het consultatiebureau in Huizen of Blaricum? Dan vind je daar sinds kort een mooi Boekstart-meubel met daarin boekjes voor de kinderen en folders met tips over voorlezen aan kinderen.

Bekijk details van Boekstart, nu ook in Blaricum

• De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

4 juli 2019

De zomervakantie staat alweer voor de deur. Anders dan voorgaande jaren zijn wij deze zomervakantie wel open: elke woensdag staan wij van 14:00 tot 16:30 voor je klaar.

Bekijk details van De Speel-o-theek blijft in de zomer open!

• Doe mee met de TaalChallenge

26 juni 2019

Maak kans op een schoolreisje of weekendje weg naar de Efteling

Bekijk details van Doe mee met de TaalChallenge

• Gratis lid worden van de bibliotheek

17 juni 2019

Vanaf 1 juni kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Blaricum gratis lid worden van de bibliotheek. Wethouder Gerard Knoop van de gemeente Blaricum vindt het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd worden om te lezen.

Bekijk details van Gratis lid worden van de bibliotheek

• Zomerlenen

12 juni 2019

2 Weken extra lenen voor alle abonnementen van maandag 8 juli tot en met zondag 25 augustus.

Bekijk details van Zomerlenen

• ZomerExpress 2019

29 mei 2019

De ZomerExpress is er voor vluchtelingenkinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen. Dat doen vrijwilligers door wekelijks, samen met de ouders, een uur bij de kinderen thuis voor te lezen. In de vakantie bezig blijven met lezen en taal verkleint de taalterugval bij kinderen.

Bekijk details van ZomerExpress 2019

• Gratis lid van de bibliotheek

28 mei 2019

De gemeenten, de Kamperfoelieschool en de Bibliotheek slaan de handen ineen om er gezamenlijk voor te zorgen dat alle leerlingen zich beter kunnen ontwikkelen m.b.t. taalvaardigheid, meer plezier in lezen krijgen en nog vaker de bibliotheek bezoeken. Alle leerlingen worden gratis lid van de bibliotheek.

Bekijk details van Gratis lid van de bibliotheek

• Boekenverkoop in de bibliotheek Huizen

28 mei 2019

Begin de vakantie goed! Bezoek de boekenverkoop in de bibliotheek Huizen van dinsdag 25 juni t/m maandag 15 juli 17:00 uur. Er kan gekozen worden uit een voorraad romans, informatieve- en jeugdboeken.

Bekijk details van Boekenverkoop in de bibliotheek Huizen

• Nieuw jaaraanbod voor het Basisonderwijs

21 mei 2019

De bibliotheek biedt met het jaaraabod basisonderwijs interessante lessen. Denk bijvoorbeeld aan Botje Bij, een mediawijsheid-les met Beebots voor groep 1 en 2. Of aan het programma Schrijver in de Bieb, waarbij auteur Lydia Rood de klas meeneemt in een spannend verhaal, voor groep 5 en 6. Of het Kunst&Cultuur-programma De Stad, de Stijl, waarbij de klas een gezamenlijk kunstwerk maakt in de stijl van Mondriaan, voor groep 7 en 8.

Bekijk details van Nieuw jaaraanbod voor het Basisonderwijs

• Studeren in de bibliotheek?

20 mei 2019

Bibliotheek als ideale studeer- en werkplek: extra studeerruimte tijdens de examenperiode

Bekijk details van Studeren in de bibliotheek?