Resultaat 1 - 10 (van 127)

• Veilig naar de bibliotheek

1 december 2020

Je bent van harte welkom! Vanzelfsprekend blijven de (hygiëne-)maatregelen van kracht, zodat je bezoek aan de bibliotheek voor iedereen zo veilig mogelijk verloopt.

Bekijk details van Veilig naar de bibliotheek

• Jeugdboek ‘Ik woon in Huizen, een dorp vol verhalen’

24 november 2020

Bibliotheekdirecteur Pauline Gmelig Meyling heeft het boek 'Ik woon in Huizen, een dorp vol verhalen' overhandigd aan leerkracht Mariska van der Woude van de Kamperfoelieschool en Dani Dassen, leerling van de Huizermaat.

Bekijk details van Jeugdboek ‘Ik woon in Huizen, een dorp vol verhalen’

• Bibliotheek dicht maar volop service

11 november 2020

In de strijd tegen Corona is de bibliotheek vanaf donderdag 5 november gesloten. De bibliotheek biedt daarom een scala aan (alternatieve) diensten aan want ontspannen met een boek, tijdschrift of luisterboek is juist in deze tijd van groot belang.

Bekijk details van Bibliotheek dicht maar volop service

• Gratis online masterclass voor ouders van kinderen met autisme of AD(H)D.

11 november 2020

Ben jij een ouder van een kind met AD(H)D of autisme dan is de volgende gratis online masterclass op 24 november ’s avonds om acht uur interessant voor jou om je voor aan te melden.

Bekijk details van Gratis online masterclass voor ouders van kinderen met autisme of AD(H)D.

• “Maarrr… wij komen terug”

11 november 2020

Onze samenwerkingspartner Stichting Kunst en Cultuur Huizen heeft het niet eerder gepubliceerde boek van Theo Uden Masman over de eerste jaren van het iconische radio-orkest The Ramblers nu wél uitgegeven. The Ramblers zijn het enige radio-orkest uit de begintijd van ons omroepbestel dat nog altijd bestaat. "Maarrr...wij komen terug" geeft een uniek kijkje in het uitgaansleven en het reilen en zeilen van de beginnende omroepzuilen in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in ons land.

Bekijk details van “Maarrr… wij komen terug”

• Verrassingstas voor onze leden!

4 november 2020

De bibliotheek is tijdelijk gesloten maar vanaf vandaag kun je nu toch boeken lenen. We beginnen met een nieuwe service: Verrassingstas!

Bekijk details van Verrassingstas voor onze leden!

• Egelopvang Huizen krijgt schenking dozen

23 oktober 2020

Door het jaar heen geeft de Bibliotheek Huizen (naast oude kranten) haar NBD-dozen (waarin de aangeschafte nieuwe boeken worden geleverd) aan de egelopvang. In deze dozen worden de binnengebrachte egels geplaatst, op een ondergrond van in repen gescheurde en van nietjes ontdane oude kranten. Maar door de extra drukte aan de Landweg slonk deze voorraad zienderogen. Jenny Kleve, voorzitter van de Egelbescherming Nederland, nam contact op met de Nedelrandse Bibliotheek Dienst in Zoetermeer, en deze...

Bekijk details van Egelopvang Huizen krijgt schenking dozen

• Lezen, lezen en nog eens lezen

23 oktober 2020

Jongeren lezen minder vaak langere teksten en hun leesvaardigheid gaat achteruit. Dat heeft gevolgen voor hun functioneren op school en in de samenleving – en uiteindelijk ook voor het functioneren van onze samenleving als geheel.

Bekijk details van Lezen, lezen en nog eens lezen

• Online interviews met schrijvers

22 oktober 2020

Vanaf donderdag 5 november start de tweede serie van Ontmoet Schrijvers Online, een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio. Gedurende vier weken kan het publiek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen.

Bekijk details van Online interviews met schrijvers

• Reuring in de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

20 oktober 2020

Kinderen vielen de afgelopen weken met hun neus in de boter rondom de Kinderboekenweek en in de herfstvakantie. Wat was er veel te doen in onze Bibliotheek!

Bekijk details van Reuring in de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek