Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 58)

 • Overlijdensbericht Thom Schuitemaker Bekijk details

  9 augustus 2022

  Op 2 augustus overleed Thom Schuitemaker in zijn woonplaats Amsterdam aan de gevolgen van een noodlottige val. De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum verloor hiermee een zeer gewaardeerde medewerker, die zich meer dan 30 jaar met hart en ziel inzette voor de bibliotheken in Laren en Huizen.

 • Langer lenen in de zomer Bekijk details

  10 juni 2022

  Twee weken extra lenen in Bibliotheken Laren en Huizen voor alle abonnementen van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus. De reguliere uitleentermijn voor alle materialen wordt standaard met twee weken verlengd. Voor alle abonnementen geldt dat de verlengtermijn gewoon 4 weken blijft.

 • Laatste BiebTalk uitzending Bekijk details

  9 juni 2022

  Woensdag 1 juni presenteerden Dasja Koot en Thom Schuitemaker de laatste reguliere uitzending van BiebTalk op Dorpsradio Laren. Met o.a. een interview met Margriet de Koning Gans over dichters in Laren, waarover zij aterdag 11 juni a.s. over zal vertellen in het Brinkhuis Laren.

 • Miloe van Beek geïnterviewd over haar boek Daar praten wij niet over Bekijk details

  20 mei 2022

  In de serie Bieb Academy van Dorpsradio Laren interviewde Dasja Koot, programmeur van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum Miloe van Beek, auteur van het boek Daar praten wij niet over. De podcast van deze uitzending is nu terug te luisteren.

 • Boekstartcoach op het consultatiebureau Blaricum Bekijk details

  18 mei 2022

  Sinds vandaag is een Boekstartcoach elke maand aanwezig tijdens het spreekuur op het consultatiebureau in Blaricum. Filippa mocht een boekstartkoffertje in ontvangst nemen van wethouder Knoops uit Blaricum.

 • Libris Literatuurprijs 2022 Bekijk details

  10 mei 2022

  Het boek Wormmaan gaat over hoofdpersoon Elke. Er staan twee thema's centraal die Heitman met elkaar weet te verbinden. Het gaat over de start en de ontwikkeling van de landbouw, daarnaast gaat het boek over identiteit, in het bijzonder genderidentiteit. De hoofdpersoon houdt zich bezig met veredelen van gewassen. Ze vergelijkt dit proces met de socialisatie van mensen. In het boek wil ze een eeuwenoude erwt in ere herstellen om zo de 'veredeling' ongedaan te maken. Ze wil af van de 'ideale erwt'...

 • Taalmaatjes Vrijwilligerscentrale Huizen Bekijk details

  2 mei 2022

  Jolanda Westrum van de Vrijwilligerscentrale in Huizen ontving in de bibliotheek van Huizen taalmaatjes die iets willen betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen.

 • Grafsteen en plaquette Huizer oorlogsheldin eindelijk onthuld Bekijk details

  22 april 2022

  Donderdag 28 april wordt een bijzonder herinneringsplaquette onthuld aan Hellingstraat 1. De Amerikaanse Marie Louise Rinkel-Bochove landt speciaal hiervoor op Koningsdag op Schiphol, samen met haar man en halfzus. De ouders van Marise, Johanna (Annie) Hendrika Smits en Lizebertus (Bert) Bochove, hielden tijdens de Tweede Wereldoorlog 36 joodse onderduikers verborgen op zolder onder het dak van hun drogisterij ‘De Zonnehoek’ (dat dak lijkt van buitenaf bij de buren te behoren) aan Hellingstraat...

 • De bibliotheek komt naar je toe Bekijk details

  19 april 2022

  Onze vrijwilliger ging nieuwe boeken brengen bij haar bibliotheek aan huis lener. Als je, om wat voor reden ook, aan huis gebonden bent, kun je gebruikmaken van onze dienst Bibliotheek aan Huis.

 • Jaarverslag 2021 de Bibliotheek als essentiële dienstverlener Bekijk details

  30 maart 2022

  In het jaarverslag van bibliotheek Huizen Laren Blaricum en Gooi en meer is te zien dat de bibliotheek in 2021 relevanter dan ooit werd. En essentieel, want we mochten tijdens de laatste lockdown open blijven, voor de lezer, maar vooral voor iedereen die ons hard nodig had. Voor de informatie, voor de hulp en vooral ook als plek, om gewoon even fijn onder de mensen te zijn! Voor ons werd 2021 het jaar dat we essentieel werden.

Paginanavigatie