Resultaat 1 - 10 (van 277)

• Burgemeester Laren bezoekt Bibliotheek Brinkhuis

18 september 2020

Bibliotheekdirecteur Pauline Gmelig Meyling ontving donderdag 17 september de burgemeester van Laren Nanning Mol voor een rondleiding door de Bibliotheek Brinkhuis Laren.

Bekijk details van Burgemeester Laren bezoekt Bibliotheek Brinkhuis

• Wethouder Rebel bezoekt Taalcafé

15 september 2020

Wethouder Bert Rebel heeft vanmiddag het taal-café in de bibliotheek aan Plein 200 bezocht in het kader van de week van het lezen en schrijven die nog tot 13 september duurt. Het taal-café wordt hier elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur georganiseerd door Gilde Samenspraak, waar vrijwilligers praten met iedereen die moeite heeft met het spreken van de Nederlandse taal. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten en zich in te zetten voor het taal-café.

Bekijk details van Wethouder Rebel bezoekt Taalcafé

• De Geheugensteun nu ook in Laren

2 september 2020

Denk aan kinderboeken over grootouders die zich opeens anders gedragen en informatie om familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals in de zorg aan te reiken. De collecties richten zich ook op de behoeften van jongere mensen met dementie. Zowel in Huizen als Laren blijft de Geheugensteun zich ontwikkelen en inspelen op de vragen uit de directe omgeving.

Bekijk details van De Geheugensteun nu ook in Laren

• In actie tegen laaggeletterdheid!

1 september 2020

Van 7 t/m 13 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Met deze week wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Ook de bibliotheek wil graag haar bijdrage leveren aan deze strijd.

Bekijk details van In actie tegen laaggeletterdheid!

• Jeugdabonnement gratis voor alle kinderen tot en met 12 jaar

19 augustus 2020

Alle kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis gebruik maken van onze bibliotheek, waarmee ook zij verzekerd zijn van lees-, luister- en kijkplezier!

Bekijk details van Jeugdabonnement gratis voor alle kinderen tot en met 12 jaar

• Speciale voorleesbank officieel in gebruik genomen in de tuin van het Brinkhuis.

11 augustus 2020

De serviceclub Kiwanis Laren heeft dit, met met behulp van een aantal sponsoren, mogelijk gemaakt.

Bekijk details van Speciale voorleesbank officieel in gebruik genomen in de tuin van het Brinkhuis.

• Bewegend kunstwerk

6 augustus 2020

Dinsdagochtend, 28 juli, kwam de loco-burgermeester van Laren, Peter Calis, naar de bibliotheek van Laren. Hier ging hij samen met kinderen van BSO het Berenparadijs, onder bezielende begeleiding van Leintje Hoogenkamp (hoofd Kunstuitleen in Bibliotheek Huizen), aan de slag bij de workshop De draad van Alexander. De kinderen én de burgemeester leerden hoe ze net als kunstenaar Alexander Calder, hun draad konden buigen, vouwen, krullen en knijpen om tot een bepaalde vorm te komen. De draad van Alexander...

Bekijk details van Bewegend kunstwerk

• Voorleestips voorleesvrijwilligers

14 juli 2020

Elke vrijdagochtend lezen de Voorleesvrijwilligers in de leesboek van de Bibliotheek in het Brinkhuis in Laren voor kinderen tot 4 jaar. Toegang is gratis.

Bekijk details van Voorleestips voorleesvrijwilligers

• Schrijfcafé Huizen begint weer!

13 juli 2020

Zaterdag 15 augustus begint het Schrijfcafé weer in de bibliotheek Huizen. In het Schrijfcafé word je met korte, prikkelende oefeningen en opdrachten uitgedaagd de pen op te pakken en te gaan schrijven. Elke maand staat in het teken van een ander thema.

Bekijk details van Schrijfcafé Huizen begint weer!

• Certificering 2020

8 juli 2020

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum voor de 4e keer gecertificeerd.

Bekijk details van Certificering 2020