(h)Artgalerij: Marten Jaarsma

Gepubliceerd op: 9 februari 2017 15:47

“Het essentiële aan kunst is vreugde beleven, aan het schenken van vreugde”

Onder dit motto komt de Naardense kunstschilder Marten Jaarsma (M@rten’s Kijkkunst) vanaf 20 februari t/m 6 maart 2017 naar het Brinkhuis in Laren.

Met een selectie van zijn mooiste schilderijen zal hij proberen om een blijvende glimlach op uw gezicht te toveren. Marten is technisch gevormd en compositair “gepolijst” aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren en heeft veel te danken aan zijn leermeester John Konijn. Met zijn creatieve stijl stimuleert Jaarsma de beschouwer om ook eens “out-of-the-box” te kijken. Naast bijzondere aanwijzingen in de titels van zijn schilderijen, licht hij zijn kunstwerken (of “innerlijk roerselen” zoals hij ze zelf ook noemt) vaak toe met een eigen tekst en/of gedicht.

M@rten’s Kijkkunst maakt schilderijen (al dan niet in opdracht), exposeert en verkoopt deze. Ook laat hij kunstenaars uit voornamelijk de regio ’t Gooi exposeren en coördineert hij de exposities van “Galerie Naarderheem” in het gelijknamige Revalidatiecentrum in Naarden. Aan amateur-kunstenaars wordt zo een platform geboden, om te laten zien wat zij (letterlijk en figuurlijk) “in huis” hebben.

Heeft u interesse voor nieuwe kunst of wilt u simpelweg de vreugde van Marten’s Kijkkunst ervaren? Dan bent u bij deze van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan onze (h)Artgalerij.

www.martenjaarsma.nl