En toch is alles wat we doen natuur

Gepubliceerd op: 7 maart 2018 13:42

De natuur in al zijn vormen staat van 10 tot en met 18 maart centraal tijdens de Boekenweek. We vieren het literaire hoogtepunt van het jaar bij de Bibliotheek!

Terug te vinden in de hedendaagse literatuur: Grip (Stephan Enter), Leven van Pi (Yann Martel) en in Zeitoun (Dave Eggers), maar ook in klassiekers als Nooit meer slapen (W.F.Th. Hermans), Robinson Crusoe (Daniel Defoe) en Moby Dick (Herman Melville). Solar (Ian McEwan) en Smeltend ijs (Ilja Trojanow) zijn literaire verhalen over bedreiging van natuur en klimaat.

De typische Hollandse landschappen spelen een literaire hoofdrol in Natuurdagboek (Nescio) en Boven is het stil (Gerbrand Bakker). Midas Dekkers is een van de vele biologen in de Nederlandse letteren, van hem is de onvergetelijke quote: 'Echte fauna en flora kennen de mensen vooral van de slager en de groenteboer'.

Natuurlijk zien we je ook buiten de Boekenweek graag in de Bibliotheek. Er zijn zoveel prachtige boeken.