Boekstart, nu ook in Blaricum

Gepubliceerd op: 11 juli 2019 11:34

Afgelopen week werd het Boekstart meubel op het consultatiebureau Blaricum officieel geopend door wethouder Knoop en Lex (1,5 jaar).

Lex (1,5 jaar) en wethouder Gerard Knoop van de gemeente Blaricum openen onze mooie nieuwe Boekstartplek in het consultatiebureau van Blaricum. Voor alle ouders en hun baby staat een prachtig Boekstartkoffertje klaar in onze bibliotheken in Huizen of Laren. Want voorlezen loont en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen !

Sommige ouders weten niet dat het mogelijk is al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun peuter twee of drie jaar oud is.
Uit onderzoek blijkt: ouders die meedoen met BoekStart en aan hun baby (al voor dat deze acht maanden oud is) voorlezen, merken dat hun kinderen later hoger scoren op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat.

Ook als de baby vaak huilt en snel geïrriteerd is stellen veel ouders voorlezen uit. Maar vooral deze baby’s profiteren ervan als hun ouders meedoen met BoekStart, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek.


Wil je ook zo'n leuk Boekstartkoffertje voor je kind?