Cursus creatief schrijven

Gepubliceerd op: 9 juni 2017 09:25

Heb je iets met schrijven? Wil je weten of creatief schrijven iets voor je is? Misschien schrijf je al wat langer maar wil je experimenteren met andere vormen van schrijven dan je gewend bent. Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Verhaal, gedicht of column

In zes lessen maak je stapsgewijs kennis met verschillende vormen van creatief schrijven zoals een verhaal, gedichten en een column. Door speelse oefeningen, voorbeelden en het maken van toegankelijke opdrachten zal je schrijfvaardigheid vergroten. Ook leer je hoe je aan inspiratie komt en op welke manier je ideeën om kunt zetten in een korte, beeldende tekst.

Er wordt tijdens de lessen veel geschreven en iedere keer krijg je een kleine huiswerkopdracht mee. In de volgende les bespreken we de gemaakte teksten en zo ontwikkel je gaandeweg je eigen schrijfvoorkeur en stijl.

Schrijfervaring is niet noodzakelijk, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel.

1 september 2017

Data

Afwisselend op vrijdagmiddag 15:00 - 17:30 uur en zaterdagochtend: 10:30 - 13:00 uur.
Vrijdag 1 september, zaterdag 9 september, vrijdag 15 september, zaterdag 23 september, vrijdag 29 september en zaterdag 7 oktober.

Marjan Leunissen

Aantal lessen

6 lessen van 2½ uur.

Bibliotheek Huizen, Plein 2000 nr 1, 1271 KK Huizen, op de 1e etage.

Kosten

€ 75 voor bibliotheekleden (niet-leden betalen € 90), dit is inclusief koffie/thee.