De bijenhoudster

Gepubliceerd op: 6 augustus 2019 11:26

Buitengewoon mooi geschreven verhaal over onverwachts je plek en roeping vinden, en hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen.

Na de scheiding van haar ouders gaat in deze aanwinst de vijfjarige Meredith met haar moeder en broertje Matthew bij haar grootouders in Californië wonen. Haar moeder bemoeit zich vanaf dan nauwelijks met haar kinderen en is zeer onaardig tegen hen. Pas na jaren zien ze hun vader weer terug. Meredith trekt veel op met haar opa die imker is en honderden bijenkasten heeft staan in het prachtige kustgebied Big Sur. Ze leert van hem dat bijen slimme en sociale diertjes zijn die door het overbrengen van stuifmeel van bloem naar bloem ervoor zorgen dat deze vrucht gaan dragen. Ook leert ze dat de insecten in een sterk familieverband leven, waarin iedereen voor elkaar zorgt.

Dit waargebeurde verhaal volgt Meredith van kleuter naar volwassene. Het is een schrijnend verhaal waarin een kind beseft dat ze niets van haar moeder kan verwachten, maar op haar opa kan vertrouwen. De auteur is na de dood van haar opa zelf bijen gaan houden. Inmiddels geeft ze rondleidingen aan kinderen en legt ze uit hoe belangrijk en bijzonder bijen zijn. Een uiterst relevant boek in deze tijden van bijensterfte. Origineel coming-of-age verhaal waarin een uiteenvallend gezin steun krijgt van een opa die bijen houdt. Met veel informatie over bijen en hun bijzonderheden.

Klik op onderstaande titel om het boek gratis te reserveren of op je verlanglijst te zetten!

Meer aanwinsten

https://is.gd/E6stye