Egelopvang Huizen krijgt schenking dozen

Gepubliceerd op: 23 oktober 2020 13:54

Voor de egelopvang aan de Landweg 3 in Huizen zijn oktober en november de drukste maanden van het jaar, omdat in deze tijd de baby-egels massaal binnen worden gebracht.

Nederlandse Bibliotheek Dienst

Door het jaar heen geeft de Bibliotheek Huizen (naast oude kranten) haar NBD-dozen (waarin de aangeschafte nieuwe boeken worden geleverd) aan de egelopvang. In deze dozen worden de binnengebrachte egels geplaatst, op een ondergrond van in repen gescheurde en van nietjes ontdane oude kranten.

Maar door de extra drukte aan de Landweg slonk deze voorraad zienderogen.

Jenny Kleve, voorzitter van de Egelbescherming Nederland, nam contact op met de Nederlandse Bibliotheek Dienst in Zoetermeer, en deze schonk 100 dozen.

Vandaag werden de dozen door een medewerker van de Egelopvang (foto, links) opgehaald bij de Bibliotheek aan het Plein 2000.

Wil je de Egelopvang ook eenmalig of structureel steunen?