Gratis lid van de bibliotheek

Gepubliceerd op: 28 mei 2019 14:54

Alle leerlingen van de Kamperfoelieschool worden gratis lid van de bibliotheek.

Samen met Monique de Gier, locatiedirecteur van de openbare basisschool De Kamperfoelie, sloot Bibliotheek Huizen – Laren – Blaricum een overeenkomst waardoor leerlingen van de Kamperfoelieschool een gratis jeugdpas krijgen.
Op deze manier profiteren meer dan 100 leerlingen van de regeling van de gemeente Huizen en Blaricum om kinderen tot 13 jaar, die in een van deze gemeenten wonen, een gratis lidmaatschap aan te bieden. De bibliotheek hoopt dan ook dat De Kamperfoelie het voorbeeld is voor alle andere basisscholen in Huizen en Blaricum. De Bibliotheek heeft inmiddels een aantal scholen, in navolging van de actie van Monique de Gier, actief benaderd. De scholen reageren allemaal heel positief.

De Kamperfoelieschool staat voor rust, ruimte en resultaat. Dat Monique de Gier meteen de kans benutte voor haar leerlingen om de bibliotheekpas centraal aan te bieden is slechts een van de acties voor betere resultaten. De Bibliotheek en de Kamperfoelieschool zorgen er samen voor dat lezen leuk wordt, waardoor er ook meer gelezen wordt en de woordenschat, de concentratie en het lerend vermogen worden vergroot. De Kamperfoelieschool steekt hier bewust tijd, aandacht en energie in. Zo neemt de Kamperfoelieschool in samenwerking met de Bibliotheek ook deel aan het Voorleesontbijt en de Nationale Voorleesdagen.