Expositie Bep (G.L.) De Boer

Gepubliceerd op: 23 december 2015 13:30

Bep (G.L.) De Boer

Bep De Boer (82 jaar) creatieve en actieve autodidact exposeert zijn tekeningen en schilderijen op de (h)Artgalerij in het Brinkhuis van 7 januari tot 1 februari 2016.

Bep is voornamelijk bekend van zijn historische verhalen over Laren en zijn columns van vroeger (In 60 seconden) in de Gooi- en Eemlander. Ook schreef hij verhalen in het kwartaalbericht van de Historische Kring Laren. Spittend in de historie, wist hij altijd weer een pareltje boven water te halen en er een mooi verhaal van te maken. Of het nu gaat over de Gooische stoomtram, Zouaven of over mensen uit het vroegere Laren, Bep weet er altijd een prachtig verhaal over te schrijven.

Hij heeft inmiddels 47 boeken op zijn naam staan. Zelf noemt hij dat schrijfsels, want het ene boek is fors en het andere is klein. Bep schreef naast boeken over laren, een boekje over Urk, het eiland vanwaar hij afstamt, maar ook over Weesp en Harderwijk. Alleen voor zijn kinderen schreef hij een boek over 23 jaar vakanties, compleet met tekeningen en foto’s.

Bep heeft naast schrijven nog veel meer kwaliteiten. Zijn liefste hobby’s zijn tekenen en kalligraferen. Met tekenen begon hij al heel vroeg. Als klein jongetje ging hij met twee centen naar de kantoorboekhandel en kocht dan 'een dik schrift'. Daar kon hij zich als kind erg in uitleven. Na de lagere school wilde hij naar de schilders academie, maar daar was geen geld voor, dus moest Bep werken. Zijn vrije tijd besteedde hij aan tekenen, schilderen en kalligraferen. Hij kalligrafeerde onder andere geboortekaartjes en oorkondes voor diverse verenigingen. Veel van zijn werken heeft hij weggegeven, maar wat hij nu nog heeft aan tekeningen en schilderijen wil hij graag aan u laten zien.

Op de expositiewand van het Brinkhuis, bij de bibliotheek, zijn wisselende exposities te zien van kunstenaars. Een kunstcommissie selecteert en presenteert de kunstenaars. De coördinatie is in handen van Ineke Vaasen. Onderdeel van de (h)Artgalerij is eveneens de beeldentuin. Hier vindt u ook regelmatig wisselende exposities.