Veilig naar de bibliotheek

Gepubliceerd op: 7 oktober 2020 13:09

Vanzelfsprekend blijven de (hygiëne-)maatregelen van kracht, zodat je bezoek aan de bibliotheek voor iedereen zo veilig mogelijk verloopt.

• Blijf thuis bij klachten.
  • Was vaak je handen met water en zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Bekijk de maatregelen hieronder en bereid je bezoek aan de bibliotheek goed voor.

De medewerkers van de bibliotheek letten erop dat iedereen zich aan deze veiligheidsmaatregelen houdt. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen op.

Bedankt voor je medewerking en tot ziens in onze bibliotheek!

Gezondheidscheck

Doe deze gezondheidscheck voordat je naar de bibliotheek komt. Heb je een van deze vragen met ‘ja’ beantwoord? Kom dan nu niet. Als je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, ben je van harte welkom.

Openingstjden

Bekijk onze openinsgtijden.

De foyer van het Brinkhuis Laren is tot nader order gesloten. De openinsgtijden van de Bibliotheek Brinkhuis Laren blijven ongewijzigd,

Mondkapje

Bezoekers worden verzocht een mondkapje te dragen. Dit advies geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Mandje verplicht

Neem een toegangsitem (mandje) mee en reinig deze.
Er is desinfecterend middel beschikbaar als je zelf het mandje wilt schoonmaken.

Handen schoonmaken

Er is desinfecterend middel beschikbaar als je zelf je handen wilt schoonmaken.

Lezen aan de leestafel

• Wil je gebruik maken van een plek aan de leestafel, meld je dan eerst aan bij de klantenservicebalie.
  • We zijn verplicht jouw naam en e-mailadres te registreren en je een toegangsitem mee te geven.
  • Je zitplaats na afloop s.v.p. desinfecteren (hygiëne doekjes hiervoor liggen op tafel).

Lezen op bank of fauteuil

• Wil je langer dan 10 minuten lezen op een bank of fauteuil, meld je dan eerst aan bij de klantenservicebalie.

Gebruik publiekscomputers, studie- en werkplekken

• Wanneer je gebruik maakt van de publiekscomputer of studie- en werkplekken kun je je melden bij de klantenservice.
• Na gebruik van de publiekscomputers of studie- en werkplekken verzoeken wij je deze schoon te maken.

Daluren

Senioren en mensen met een kwetsbare gezondheid adviseren we naar onze daluren te komen.

Bezorgservice

Maak je gebruik van de Vrijwillige Thuishulp van Versa BEL of Versa Welzijn Huizen? Dan is het mogelijk om bibliotheekmaterialen thuis te laten bezorgen in Laren, Blaricum en Huizen.

Bibliotheek aan Huis

Als je, om wat voor reden ook, aan huis gebonden bent, maak dan gebruik van de Bibliotheek aan Huis.

Activiteiten reserveren

Reserveer activiteiten vooraf online.

PCHelpdeskBEL

Ook de vrijwillgers van de PC HelpdeskBEL zijn genoodzaakt thuis te blijven. Dat neemt niet weg dat zij graag bereid zijn uw dringende vragen en/of problemen met uw Windows of Apple-computer, tablet of smartphone op te lossen.

Foyer Brinkhuis Laren

De foyer in het Brinkhuis Laren is tot nader order gesloten.