Veilig naar de bibliotheek

Gepubliceerd op: 1 december 2020 08:00

Je bent van harte welkom! Vanzelfsprekend blijven de (hygiëne-)maatregelen van kracht, zodat je bezoek aan de bibliotheek voor iedereen zo veilig mogelijk verloopt.

Bekijk de maatregelen:

• Het is (vanaf 13 jaar) verplicht om een mondkapje te dragen tijdens een bezoek aan de bibliotheek.

• Volg altijd de instructies van de bibliotheekmedewerkers op.

• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).

• Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

• Gebruik een mandje als toegangsitem. Zijn de mandjes op dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is. Hiermee waarborgen we het maximum aantal toegestane bezoekers.

• Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

• Schud geen handen.

• Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

• We accepteren geen contante betalingen meer. Er kan uitsluitend contactloos of met pin betaald worden.

De medewerkers van de bibliotheek letten erop dat iedereen zich aan deze veiligheidsmaatregelen houdt. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen op. Bedankt voor je medewerking en tot ziens in onze bibliotheek!

Gezondheidscheck

Doe deze gezondheidscheck voordat je naar de bibliotheek komt. Heb je een van deze vragen met ‘ja’ beantwoord? Kom dan nu niet. Als je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, ben je van harte welkom.

Openingstijden bibliotheek

Daluren

Senioren en mensen met een kwetsbare gezondheid adviseren we naar onze daluren te komen.

Brinkhuis Laren

De foyer van het Brinkhuis Laren is tot nader order gesloten. De openinsgtijden van de Bibliotheek Brinkhuis Laren blijven ongewijzigd,

Studeren en werken in de bibliotheek

Lezen aan de leestafel

• Wil je gebruik maken van een plek aan de leestafel, meld je dan eerst aan bij de klantenservicebalie.
  • We zijn verplicht jouw naam en e-mailadres te registreren en je een toegangsitem mee te geven.
  • Je zitplaats na afloop s.v.p. desinfecteren (hygiëne doekjes hiervoor liggen op tafel).

Lezen op bank of fauteuil

• Wil je langer dan 10 minuten lezen op een bank of fauteuil, meld je dan eerst aan bij de klantenservicebalie.

Gebruik publiekscomputers, studie- en werkplekken

• Wanneer je gebruik maakt van de publiekscomputer of studie- en werkplekken kun je je melden bij de klantenservice.
• Na gebruik van de publiekscomputers of studie- en werkplekken verzoeken wij je deze schoon te maken.

Bezorgservice

Maak je gebruik van de Vrijwillige Thuishulp van Versa BEL of Versa Welzijn Huizen? Dan is het mogelijk om bibliotheekmaterialen thuis te laten bezorgen in Laren, Blaricum en Huizen.

Bibliotheek aan Huis

Als je, om wat voor reden ook, aan huis gebonden bent, maak dan gebruik van de Bibliotheek aan Huis.

Activiteiten reserveren

Activiteiten gaan, indien mogelijk, door maar met een beperkt aantal bezoekers.
Reserveer activiteiten vooraf online.

PCHelpdeskBEL

Ook de vrijwillgers van de PC HelpdeskBEL zijn genoodzaakt thuis te blijven. Dat neemt niet weg dat zij graag bereid zijn uw dringende vragen en/of problemen met uw Windows of Apple-computer, tablet of smartphone op te lossen.