Veilig naar de bibliotheek

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 08:00

Vanaf donderdag 20 mei ben je weer van harte welkom in onze vestigingen Huizen en Brinkhuis Laren! Vanzelfsprekend blijven de (hygiëne-)maatregelen van kracht, zodat je bezoek aan de bibliotheek voor iedereen zo veilig mogelijk verloopt.

Bekijk de maatregelen:

• Het is (vanaf 13 jaar) verplicht om een mondkapje te dragen tijdens een bezoek aan de bibliotheek.
  • Volg altijd de instructies van de bibliotheekmedewerkers op.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Gebruik een mandje als toegangsitem. Zijn de mandjes op dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is. Hiermee waarborgen we het maximum aantal toegestane bezoekers.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • We accepteren geen contante betalingen meer. Er kan uitsluitend contactloos of met pin betaald worden.

De medewerkers van de bibliotheek letten erop dat iedereen zich aan deze veiligheidsmaatregelen houdt. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen op. Bedankt voor je medewerking en tot ziens in onze bibliotheek!

Gezondheidscheck bij ingang Bibliotheek

De Bibliotheek is verplicht een bezoekersregistratie/gezondheidscheck uit te voeren. Bij de ingang zal je gevraagd worden een formulier in te vullen en in een bus te doen. In te vullen gegevens zijn 1. volledige naam, 2. datum en tijdstip van aankomst, 3. e-mailadres en 4. telefoonnummer. Deze contactgegevens worden uitsluitend verwerkt voor de uitvoering van bron- en contactopsporing door de gemeentelijke gezondheidsdienst, worden veertien dagen bewaard en worden daarna vernietigd.

Openingstijden bibliotheekvestigingen Huizen en Laren

NB: De foyer van het Brinkhuis is momenteel nog gesloten, maar het nieuwe terras aan de Brinkzijde is geopend.

Daluren

Senioren en mensen met een kwetsbare gezondheid adviseren we naar onze daluren te komen.

Bibliotheek aan Huis

Als je, om wat voor reden ook, aan huis gebonden bent, maak dan gebruik van de Bibliotheek aan Huis.

Activiteiten reserveren

Activiteiten gaan, indien mogelijk, door maar met een beperkt aantal bezoekers.
Reserveer activiteiten vooraf online.