Kinderexpositie (H)artgalerij Brinkhuis Laren met schilderijen naar Bart van der Leck

Gepubliceerd op: 20 september 2017 14:33

Vanaf 9 oktober exposeren, in opdracht van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, de kinderen van de schilder- en tekencursussen van Emilie Lindenbergh werken in de stijl van Bart van der Leck, volgens de regels van de stroming die wij kennen als De Stijl.

De honderd jaar geleden (1917) ontstane kunststroming krijgt veel aandacht in diverse Nederlandse musea en daarbuiten. Naast tentoonstellingen worden er tevens landelijk en lokaal verschillende lezingen over Bart van der Leck en over zijn werk gegeven. Van der Leck had zo zijn eigen ideeën over het weergeven van voorwerpen en ook het gebruik van kleuren als rood, blauw en geel. Hij woonde destijds in Laren waar hij Piet Mondriaan ontmoette. Beiden waren ieder op hun manier bezig met het ontwikkelen van een nieuwe visie op de schilderkunst. En zo kwam het dat in Laren het basisidee voor De Stijl ontstond.

De bibliotheek vindt het belangrijk dat lokaal erfgoed wordt overgebracht op de nieuwe generatie. De samenwerking tussen teken- en schilderdocent Emilie Lindenbergh, de (H)artgalerij en de bibliotheek in het Brinkhuis is dan ook een logisch gevolg. De leerlingen van Emilie Lindenbergh, in de leeftijd van 5 tot 15 jaar, is gevraagd een dier te schilderen in de stijl van Bart van der Leck. De resultaten zijn verbluffend en te zien in de (H)artgalerij van 9 tot en met 30 oktober.

Bibliotheek & Brinkhuis Laren, tentoonstelling loopt van 9 t/m 30 oktober,  toegang gratis