Klanten geven bibliotheken een 8 als cijfer

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 12:03

Eind 2019 namen 1000 bezoekers van de van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en bibliotheek Gooi en meer (met vestigingen in Eemnes, Gooise meren, Weesp en Wijdemeren) deel aan een klein klanttevredenheidsonderzoek. De bibliotheekleden zijn over het algemeen tevreden over hun bibliotheek, ruim 30% van de deelnemers gaf zijn eigen bibliotheek zelfs een 9 of 10.

Via een digitale zuil, die in alle vestigingen stond, konden klanten kort en snel hun mening geven over de dienstverlening van de bibliotheek.

"breed, met veel meer dan alleen boeken"
“ik vind het gewoon een fijne bieb, kom er al jaren, service is goed“

Een mooi compliment ook voor de medewerkers van de bibliotheken, want over de vriendelijkheid en het meedenken met de klant was het overgrote deel van de respondenten zeer tevreden.

Ook konden de lezers aangeven wat zij van de boekencollectie van de bibliotheek vonden en wat zij eventueel misten. Ruim 86% was tevreden over het aanbod, grootste voorkeur ging uit naar spannende boeken, literaire romans en informatieve titels.

“goede collectie en aardige en behulpzame medewerkers“
“fijn dat er goede contacten zijn met de basisscholen“

Een aantal deelnemers aan het onderzoek hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om nog enkele verbetersuggesties, bijvoorbeeld op het gebied van het boekenaanbod, in te dienen, de bibliotheken gaan de komende tijd met deze suggesties aan de slag.

Drie jaar geleden bij het vorige klantenonderzoek gaven de deelnemers ook een 8 aan beide bibliotheken.