Seizoenstart serie Kunstcafé´s met Roxane van Iperen en Niki Jacobs UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 21 september 2021 08:48

Na een moeilijke periode waarin de cultuursector door Corona compleet werd lamgeslagen maakt de Stichting Kunst en Cultuur Huizen zich op voor een reeks kwalitatief hoogstaande Kunstcafé’s. Het seizoen begint op woensdagavond 29 september met de bejubelde schrijfster van o.m. ’t Hooge Nest, Roxane van Iperen, en een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied, Niki Jacobs en haar begeleiders.

Roxane van Iperen vertelt over haar nieuwe boek ‘Brieven aan ’t Hooge Nest’.

’t Hooge Nest, het boek dat Roxane van Iperen schreef over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in de villa die zij nu zelf met haar gezin bewoont, heeft veel teweeg gebracht. Het is al verschillende keren vertaald en in tal van landen verschenen, nu ook in Amerika. En er komt een film. Wereldwijd zijn er al meer dan 275.000 exemplaren verkocht.

Het boek heeft veel reacties tot gevolg gehad, met name indrukwekkende brieven van nabestaanden. Die hebben weer geleid tot een nieuw boek van Roxane van Iperen: Brieven aan ’t Hooge Nest.

Roxane komt erover vertellen in het Kunstcafé. Ze is inmiddels uitgegroeid tot een literaire geschiedkundige autoriteit. Zo was ze een avond lang te zien in VPRO Zomergasten en hield zij tijdens de Nationale Herdenking 2021 haar 4 mei-voordracht ‘Stemmen uit de diepte’. Ook schreef zij het Boekenweekessay 2021 “De genocidefax”. Ze is een graag geziene gast in tal van talkshows op de TV.

Haar nieuwste boek ‘Brieven aan ’t Hooge Nest’ is te koop in het kunstcafé en kan worden gesigneerd.

Roxane zal worden geinterviewd door Thom Schuitemaker, domeinspecialist collectievorming van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Foto Roxane van Iperen: Jan Willem Kaldenbach.

Niki Jacobs

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar muzikale vrienden slaat zij een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu. Ze wordt begeleid door Ro Krauss en Peter van Os.

Ro Krauss is specialist in Balkanmuziek, is veelgevraagd sessie-muzikant en speelde met artiesten als Mathilde Santing, Carel Kraayenhof, Janine Jansen, Paul de Leeuw, Guus Meeuwis en de beroemde cellist Yo Yo Ma. Naast altviool en viool zingt Ro en speelt o.a. gitaren, contrabas, mandoline, tenorhoorn, trombone, Perzische baglama, Griekse bouzouki en bratsch.

Peter van Os gaat al vanaf zijn negende met zijn accordeon door het leven. Na het conservatorium waar hij een klassieke opleiding kreeg werd hij een muzikale veelvraat; hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als Scarlatti; in musical en jeugd-muziektheaterproducties, onder meer met het Metropole Orkest en met Holland Symfonia en het Nederlands Philharmonisch.

Foto Niki Jacobs: Els Zweerink.

Entreeprijs

De Stichting Kunst en Cultuur Huizen heeft de laatste anderhalf jaar harde klappen moeten incasseren door het uitblijven van inkomsten en subsidie van de gemeente. Daarom, zo laat de kunststichting weten, kan het Kunstcafé vooralsnog niet meer gratis aan de Huizer bevolking worden aangeboden. Bij elk Kunstcafé zal telkens worden bekeken welke entreeprijs nodig is. In overleg met De Boerderij is de toegangsprijs voor het eerste Kunstcafé gesteld op €10,-- per bezoeker.

Waar en wanneer?

Het Kunstcafé op woensdag 29 september vindt plaats in Theater De Boerderij aan de Hellingstraat 9 in Huizen en begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang €10,00.

Coronatoegangsbewijs

Voor toegang theater vragen wij uw medewerking voor tonen van coronatoegangsbewijs: Coronacheck app, een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

Uitverkocht

Dit Kunstcafe is inmiddels uitverkocht.