Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?

Gepubliceerd op: 13 april 2018 15:29

media ukkie dagen 2018

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar...

Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staat de campagne in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media?  

Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven?

Quiz Hoe mediawijs ben jij?

Quiz Hoe mediawijs ben jij?

Jonge kinderen kunnen veel leren van media, maar het is belangrijk dat je ze goed begeleidt bij mediagebruik. Zo blijft de tijdsbesteding aan media voldoende in balans met andere activiteiten. Ook voorkom je dat ukkies dingen tegenkomen waar zij nog niet aan toe zijn. Als ouders kun je je kinderen daarbij ondersteunen. Maar hoe mediawijs ben jij zelf eigenlijk?

Digi ABCD voor ukkies’

Tips

Het ‘Digi ABCD voor ukkies’ geeft tips over mediaopvoeding aan ouders en is speciaal ontwikkeld voor de Media Ukkie Dagen.  

Lees de blogartikelen

bloggers

Tijdens de Media Ukkie Dagen schrijven verschillende bloggers over het belang van mediaopvoeding in hun gezin. Tegen welke problemen lopen ze aan en wat zijn hun tips?