Moederland

Gepubliceerd op: 19 september 2019 13:40

Een vrouwenleven in twee culturen

In onze autobiografische aanwinst Moederland trouwt een Nederlandse studente in 1980 met een Turk en komt daardoor in aanraking met een haar onbekende cultuur, taal en samenleving. Wat betekent dat voor haar leven? Hoe verovert ze een plek binnen haar schoonfamilie, hoe ervaart ze het reilen en zeilen van alledag in Turkije? Wat valt haar op, wat maakt ze mee, en hoe verandert dat in de loop van vier decennia? Een rode draad in 'Moederland' is de relatie tussen de hoofdpersoon en haar Turkse schoonmoeder. Hoewel de verschillen aanvankelijk groot lijken, blijken er gaandeweg toch veel overeenkomsten te zijn tussen deze vrouwenlevens. Vanuit het gedeelde besef dat vrouwen overal te maken krijgen met dezelfde dilemma's maken argwaan en behoedzaamheid plaats voor waardering en solidariteit.

Een leven in twee landen en culturen. Een boek waarin het vreemde vertrouwd wordt en uiteindelijk heel herkenbaar blijkt te zijn. In een mooie stijl, vaak humoristisch, soms ontroerend, komen grote levensthema's bijna terloops voorbij.

Meer aanwinsten:https://is.gd/E6stye