Bibliotheekleden kunnen nu online cursussen volgen

Gepubliceerd op: 2 februari 2021 14:49

Leer online en blijf je ontwikkelen

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf nu online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

Keuze uit 160 cursussen

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de Bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz.

Wie heeft toegang tot de onlinecursussen?

Bibliotheekleden met een geldig abonnement hebben toegang tot de cursussen. Er zijn geen restricties voor de grootte of type van het abonnement. Een jeugdabonnement geeft ook toegang. Je hoeft geen online Bibliotheek-registratie te hebben.

Inhoudelijke vragen

Voor inhoudelijke vragen over de online cursussen of over de website van de aanbieders kunnen bibliotheekleden bij Soofos en Goodhabitz zelf terecht.

• Support Goodhabitz:

Website: https://www.goodhabitz.com/nl-nl/contact/
Telefonisch via: 0402444850
Mail: info@goodhabitz.com

• Support Soofos:

Website: https://support.soofos.nl/nl
Mail: support@soofos.nl

Waar te vinden?

De online cursussen en een uitleg hoe het werkt zijn te vinden op bibliotheek.nl/cursussen.

Een leven lang ontwikkelen

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de Bibliotheek in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

Meer dan alleen boeken

In de Bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud en biedt de Bibliotheek hulp bij informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de Bibliotheek steeds groter. Deze online cursussen zijn een mooie aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken, zeker in deze coronatijd.

Foto: © 2021 Koninklijke Bibliotheek Den Haag