Elke vrijdag PeuterVoorlezen in bibliotheek Laren

Gepubliceerd op: 13 december 2021 09:27

Geannuleerd vanwege de nieuwe landelijk coronamaatregelen.

Dit keer heeft Hans het boek Monkie van Dieter Schubert voorgelezen.

Trakteer je peuter of kleinkind op een gezellig uitje en kom op vrijdagochtend luisteren naar een nieuw verhaal.

Locatie: Bibliotheek Brinkhuis Laren
Tijd: elke vrijdag, 11.00 -11.30 uur
Toegang: Gratis

Monkie van Dieter Schubert

• Bekijk details van Monkie Dieter Schubert Monkie

Nadat een peuter zijn knuffelaap is verloren, gaan allerlei dieren met het aapje aan de haal. Totdat hij wordt gered door een poppendokter. Die maakt het...

Gedrukt boek

Voorlezen is samen stil zijn met woorden en maakt kinderen rijker

Met voorlezen vanaf de eerste levensjaren, wordt de basis voor lezen en leesplezier gelegd. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen blijken gemotiveerd om te leren lezen. Ze zijn ook taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. Aandacht voor boeken, lezen en voorlezen in de kinderopvang is dan ook van grote betekenis.
Je leert jouw kind zich een voorstelling te maken van dingen die ze in het echt nog nooit hebben gezien of meegemaakt. Door met kinderen plaatjes te bekijken en te benoemen, leren ze hoe iets heet. Tijdens het voorlezen pikken kinderen nieuwe woorden op. Het is een goede stimulans om kinderen vertrouwd te laten raken met de taal.