Poëzie aan de Brink

Gepubliceerd op: 1 november 2017 09:00

Maandag 30 oktober werden in theater ‘t Spant de bijdragen uit het Coöperatiefonds van Rabobank Gooi- en Vechtstreek bekendgemaakt...

De aanvraag van de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is gehonoreerd en nu kan op vrijdag 2 februari 2018 Poëzie aan de Brink van start. Een nieuw festival dat het publiek de poëzie op verschillende manieren wil laten ervaren. Het festival vindt plaats in ’t Brinkhuis en de bibliotheek van Laren van 2 tm 3 februari 2018.

Een nieuw festival dat de verschillende gezichten van de poëzie op verschillende manieren wil laten ervaren. Bijzonder is dat Poëzie op de Brink wordt samengesteld door diverse instellingen: Brinkhuis Laren, Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Literaire Werkplaats Eemnes, Stichting Kunstcafé Laren en Volksuniversiteit ’t Gooi, met als doel een breed publiek kennis te laten nemen van poëzie op verschillende manieren.

Poëzie is vrijblijvend en gaat anders om met de realiteit. De poëzie kan verzachtend zijn, maar ook kritisch en verantwoordelijk. Hoe dan ook brengt het mensen samen en kan een gedicht gesprekken aanzwengelen. Gedichten kunnen over gevoelens gaan, over geboorte, huwelijk, overlijden. Maar ook over bijvoorbeeld de bio-industrie, het gevangeniswezen of topdrukte in de H&M.

Het festival vindt plaats in ’t Brinkhuis en de bibliotheek van Laren van 2 tm 3 februari 2018. Dat poëzie het alledaagse bijzonder kan maken, bewijst bijvoorbeeld dit gedicht van Rodaan Al Galidi:

‘He regen,
waarom val je hier?
Ben je blind, egoïstisch, ben je gek?
Waarom open je hier paraplu’s
als je daar bloemen kan openen?