Poëzie aan de Brink

Gepubliceerd op: 29 januari 2018 09:01

LOGO POËZIE AAN DE BRINK  Jeanine Boot

Het dorp Laren heeft een rijke kunst- en literaire geschiedenis. Daar wordt vanaf 2 februari 2018 'Poëzie aan de Brink' aan toegevoegd, festival van het korte gedicht. Dit festival is er op gericht de inwoners van Laren en omgeving kennis te laten maken met de veelzijdigheid van poëzie.

Vrijdag 2 februari t/m zondag 4 februari 2018
Bibliotheek Laren, Brink 29 en andere locaties in Laren

Nieuw festival in Laren

Poëzie is een apart fenomeen dat anders om gaat met de realiteit. Het kan verzachtend zijn, maar ook kritisch en verantwoordelijk. Hoe dan ook brengt het mensen samen en kan een gedicht er voor zorgen dat er gesprekken worden aangezwengeld. Denk bijvoorbeeld aan gedichten naar aanleiding van de bio-industrie zoals in de bundel Tempel (Mustafa Stitou) of hardnekkige irritatie over de eeuwige lach van Rutte in het gedicht: DE LACH VAN RUTTE ( K. Michel).

Poëzie aan de Brink wordt samengesteld door diverse instellingen: Het Brinkhuis Laren, Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, Literaire Werkplaats Eemnes, Kunstcafé Laren en de Volksuniversiteit ’t Gooi, met als gezamenlijk doel een breed publiek kennis te laten nemen van poëzie op verschillende manieren.

Vrijdagavond 2 februari 2018, opent dit festival met diverse poëzieperformances in het Brinkhuis Laren door de dichters: Antoinetty van de Brink, Robert Grijsen, Reynier Molenaar en Jos Schellart, met Gideon Calis als presentator. De muzikale entr’actes wordt verzorgd door Bard Gerard Wortel. Tijdens het Poëziesouper later op de avond in Mauve zal een aantal bekende inwoners van Laren hun lievelingsgedicht komen voorlezen.

Zaterdag 3 februari 2018 start de dag met Het PoëzieOntbijt, waar verschillende dichters aan deelnemen. Er zijn diverse workshops te volgen, de opening van een bijzondere tentoonstelling in de Johanneskerk om 12.00 uur, er draait ’s middags een prachtige poëtische film en tot slot de dichtersparade op de zaterdagavond, gepresenteerd door Jos van Hest.

Op zondag 4 februari 2018 is de PoëzieFinale met onder andere Diana Ozon in het Rosa Spier Huis.

PROGRAMMA Poëzie aan de Brink 2018

Vrijdag 2 februari

Festivalopening Poëzie
Dichters dragen voor uit de nieuwe dichtbundel ‘Soms gaan letters’