Regionale bibliotheek wedstrijd Read2Me!

Gepubliceerd op: 19 maart 2018 15:19

In het Brinkhuis te Laren vond zaterdag 17 maart een bijzondere wedstrijd plaats. Read2Me! is de landelijke voorleeswedstrijd speciaal voor de brugklas. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd in de Gooi en Vechtstreek door de bibliotheek HLB en bibliotheek Gooi en meer. De beste voorlezers van VO-scholen uit Huizen, Weesp en Bussum streden om een plek te verkrijgen in de provinciale finale.

Eline Bijl van het Erfgooierscollege was een van de twee terechte winnaars deze middag, zij las voor uit het boek Julia’s reis van Finn Zetterholm. Eline was in staat om op een natuurlijke wijze haar publiek te boeien en hield haar zenuwen bijzonder goed onder controle.

Ook Birk Schiphorst van de SG Huizermaat verdient een grote pluim. Hij was de laatste voorlezer van de middag en las voor uit Haaieneiland van Rob Ruggenberg. Birk blonk vooral uit door zijn levendige en energieke manier van voorlezen. Vanaf het begin wist Birk het aanwezige publiek te boeien.

Dat heeft gewerkt want de jury, die bestond uit Lisa Bakker, Adviseur Educatie ProBiblio; Jeanet Hulleman, vertaalster en tutor Frans en Martin Buter, voorleesopa waren vol lof over Birk.

Eline en Birk gaan samen naar de provinciale finale die op 11 april gehouden wordt in de bibliotheek van Amsterdam.
Het was een bijzonder middag waarin getoond werd dat lezen leeft onder de jeugd.