De bibliotheek komt je tegemoet

Gepubliceerd op: 16 maart 2021 15:25

Om de aandacht te vestigen op de bijzondere diensten en acties van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, bracht de in Blaricum geboren en getogen Ad Elders met zijn prachtig gerestaureerde blauwe tractor een Verrassingstas met kinder- en jeugdboeken langs bij de familie Rebergen in Blaricum.

Bibliotheek aan huis

Ook in Coronatijd wil bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum zowel leesbevordering als leesplezier mogelijk blijven maken met een alternatieve bibliotheekservice, het reserveren van boeken en als extra service het aanbieden van Verrassingstassen. De bibliotheek heeft nog een service, namelijk Bibliotheek aan Huis. Deze service zorgt ervoor dat kwetsbare ouderen en mensen die tijdelijk niet zelf in de gelegenheid zijn om geleende materialen af te halen, toch de gewenste boeken, films en andere materialen kunnen lenen. Vrijwilligers die vaak al jarenlang trouw boeken bezorgen halen een tasje op bij de bibliotheek en geven deze bij de klant aan de deur af. De klant kan een voorkeur aangeven uit de collectie. Denk hierbij aan avonturenromans, detectives, historische en familieromans, moderne literatuur, hobby- en fotoboeken, boeken over de eigen streek, reisverhalen, romans in andere talen. Men kan ook tijdschriften, luisterboeken, muziekcd’s en (film)dvd’s lenen. De klant maakt de keuze en een vaste medewerker (vrijwilliger) zorgt regelmatig voor het inleveren en omruilen van de geleende materialen. Uiteraard gebeurt dit contactloos en op een veilige manier.  

Verrassingstas

Het bestellen van een Verrassingstas is heel simpel: via de website van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum vult men het aanvraagformulier volledig in en kruist aan welk genre men wil lezen. De bibliotheekmedewerker maakt dan een Verrassingstas klaar met maximaal 5 boeken en verstuurd een e-mailbericht bij welke bibliotheekvestiging en wanneer de Verrassingstas kan worden afgehaald. Ook bij het samenstellen van de Verrassingstassen worden de RIVM regels door de medewerkers gevolgd.

Lezen voor je lijst

Stel je hebt boeken voor je leeslijst van school nodig. Vul dan het aanvraagformulier Verrassingstas Volwassenen en Jongeren in en geef daarop het leesniveau aan. Zodra de tas klaar staat ontvangt de aanvrager bericht dat de materialen kunnen worden afgehaald.

Boeken inleveren?

De boeken die men thuis heeft, mag men nog even houden. De te-laatgelden worden niet berekend als de bibliotheek gesloten is. Log in op Mijn menu om de uitleentermijnen te bekijken. Uiteraard zijn de boeken te verlengen online of via de Wise App.  

Vragen?

Stuur een e-mail of bel onze klantenservice op 035- 5257410 op werkdagen van 9.00-17.00 uur.