Vriendschap telt

Gepubliceerd op: 23 november 2017 15:24

Al jaren werken de bibliotheek Huizen en Visio samen. Jaarlijks doen een aantal cliënten van de vestiging Elizabeth Kalishuis mee aan een verhalenwedstrijd.

Dit is gestart in 2015 tijdens Nederland leest. Het thema was toen het korte verhaal.
Vanwege het succes en het enthousiasme zijn de bibliotheek Huizen en Visio doorgegaan met deze Verhalenwedstrijd. Dit jaar is het thema van Nederland Leest Robotica en de roman is ik Robot van Isaac Asimov.

Op 14 december zal de verhalenwedstrijd winnaar bekendgemaakt gaan worden op een feestelijke bijeenkomst in het Kalishuis. Visio heeft al een aantal vlogs gemaakt waarop te zien is hoe enkele deelnemers bezig zijn en vertellen ze over deze verhalenwedstrijd. Op donderdagochtend kregen de redactieleden van de Digiekrant ook een workshop aangeboden vanuit de bibliotheek met technieken om een boekbespreking te houden voor hun Digiekrant.

Het thema dat men gekozen heeft voor deze bespreking is vriendschap. Het bijzondere verhaal van Philippe Pozzo di Borgo is het boek dat daar prachtig bij aansluit. Een bijzondere vriendschap tussen een rijke gehandicapte man en een vluchteling met een crimineel verleden die ook nog van arme komaf is. De cliënten hebben het boek vanwege hun visuele handicap niet kunnen lezen in de oorspronkelijke uitgave maar hebben daarvoor geluidsfragmenten gebruikt of de versie in Braille in de vereenvoudigde versie van leeslicht.

Dit zijn de links naar de vlogs over het schrijven van de verhalen over robotica door clienten van Visio: