Gratis webinar over mentale gezondheid in coronatijd

Gepubliceerd op: 12 mei 2021 19:16

Veel mensen merken dat deze tijd invloed heeft op hun mentaal welbevinden. Wat kun je doen om mentaal fit te blijven? Wat doe je als het even wat minder gaat? Bij wie kun je terecht als je je zorgen maakt om jezelf of een ander? En hoe ga je het gesprek aan over psychische gezondheid en hoe het echt met iemand gaat? Deze vragen worden beantwoord in het gratis webinar ‘mentale gezondheid in coronatijd’ op woensdag 26 mei 2021.

Keynote spreker van het webinar is dr. Linda Bolier. Zij is schrijfster van de boeken ‘Mental Fitness’ en het ‘Handboek positieve psychologie’. Linda Bolier is werkzaam bij het Trimbos-Instituut als expert op het gebied van mentale gezondheid, veerkracht en welbevinden.
Hiernaast komt Simone Melis van MIND aan het woord. Zij gaat in op hoe je psychische klachten bespreekbaar kunt maken en geeft praktische tips over wat je kunt doen en waar je terecht kunt als je te maken hebt met psychische klachten.
 

  • Datum: woensdag 26 mei 2021
  • Tijd: 20.00-21.00 uur
  • Voor wie: iedereen die voor zichzelf of een ander meer wil weten over veerkracht en mentale gezondheid
  • Locatie: online (via Zoom). U kunt de bijeenkomst anoniem vanuit uw eigen huis volgen.
  • Kosten: gratis
     

Hey, het is oké

Het webinar is onderdeel van de campagne ‘Hey, het is oké’. De campagne is een initiatief van het ministerie van VWS. GGD Gooi en Vechtstreek ondersteunt deze campagne in Gooi en Vechtstreek. De campagne is bedoeld om het stigma op psychisch klachten weg te nemen en de drempel te verlagen om erover te praten. Want praten is vaak een eerste stap naar herstel en kan ervoor zorgen dat klachten minder zwaar worden.