ZomerExpress is de vakantie-editie van de VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 6 juni 2018 09:02

In de vakantie bezig blijven met lezen en taal verkleint de taalterugval bij kinderen. In de vakantie maken we dat extra leuk met een vrijwilliger die thuis komt voorlezen met een speciale thematische verteltas die de kinderen mogen houden.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en Bibliotheek Gooi en meer voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen. Dat doen vrijwilligers door, samen met de ouders, wekelijks een uur bij de kinderen thuis voor te lezen.

Voor wie is de ZomerExpress?

De ZomerExpress is speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen tussen de 4 en 10 jaar, woonachtig in Bussum, Weesp of Huizen. Tijdens de zomervakantie komt er minimaal 3 keer een voorlezer bij het vluchtelinggezin thuis. Samen met de kinderen gaat de voorlezer aan de slag met de thematische verteltas.

Aanmelden voor de ZomerExpress

Ken je kinderen die hiervoor in aanmerking komen?
Meld ze dan nu aan voor de ZomerExpress!!

Aanmelden als vrijwilliger

Voor de ZomerExpress zijn wij ook op zoek naar vrijwilligers.

Vind je het leuk om voor te lezen? Wil je een positieve bijdrage leveren aan kinderen die gevlucht zijn? Ben je beschikbaar in de maanden juli en augustus én kun je minimaal 3 x voorlezen? Dan is de ZomerExpress iets voor jou!

Aanmelden kan bij projectleider Dalila Bakir of bel 035 6973005