ZomerExpress

Gepubliceerd op: 26 juni 2018 14:37

De ZomerExpress is er voor vluchtelingenkinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij taal en lezen. Dat doen vrijwilligers door wekelijks, samen met de ouders, een uur bij de kinderen thuis voor te lezen. In de vakantie bezig blijven met lezen en taal verkleint de taalterugval bij kinderen.

Voor wie is de zomerexpress?

De ZomerExpress is speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen tussen de 4 en 10 jaar. Tijdens de zomervakantie komt er minimaal 3 keer een voorlezer bij het vluchtelinggezin thuis.

Verteltas

We maken het extra leuk met een speciale verteltas. In deze tas zitten boeken, knutselmateriaal en een verrassing, zodat ouders thuis aan de slag kunnen met taalverrijking.

Aanmelden

Zijn er kinderen op school die hiervoor in aanmerking komen? Meld ze dan nu aan voor de ZomerExpress!

Activiteiten deze zomer

Ook deze zomer organiseren we elke week op woensdag (in Bussum) en vrijdag (in Huizen) een leuke activiteit in de bibliotheek. Deze activiteiten zijn voor alle kinderen tussen 4 en 10 jaar, plus hun ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes. Iedereen is welkom! De toegang is vrij.

De VoorleesExpress wordt uitgevoerd door Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en Bibliotheek Gooi en meer