Bibliotheek kieswijzer 2021

Gepubliceerd op: 4 maart 2021 09:10

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 is er een overzicht gemaakt hoe bibliotheken worden genoemd door 20 landelijke politieke partijen die in heel Nederland op het stembiljet staan.

Op 17 maart mogen we stemmen voor de Tweede Kamer. Hoe werken verkiezingen? Hoe werkt het stembiljet? Waarover beslist de Tweede Kamer? En hoe bepaal je op wie je stemt. Voor veel mensen is stemmen ingewikkeld. De coronamaatregelen met poststemmen, meerdere volmachten en het sluiten van veel stembureaus maken het nog lastiger.

Weet je nog niet wat je wilt stemmen? Of wil je meer weten over de verkiezingen?

De Bibliotheek helpt mee. Op de website staan een aantal kieswijzers bij elkaar, je vindt er informatie van de Rijksoverheid en veel boeken over politiek.

Bibliotheek Kieswijzer 2021

De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) heeft overzicht gemaakt hoe bibliotheken worden genoemd door 20 landelijke politieke partijen die in heel Nederland op het stembiljet staan.