Bescherming van uw bibliotheekaccount

Gepubliceerd op: 27 juni 2018 08:30

privacy

Alle leden- ook jonger dan 8 jaar - dienen een wachtwoord te gebruiken om in te loggen. Heb je nog geen wachtwoord, dan kun je een wachtwoord aanvragen om in te kunnen loggen.

Als je de pincode nog niet hebt veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang geblokkeerd. Je kunt dan via de optie Wachtwoord opvragen een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als je e-mailadres bekend is bij de Bibliotheek.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?
Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 8 of meer tekens en moet minimaal bestaan uit 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer, 1 teken uit: ! @ $ % ^ * ( ) ?, aan elkaar geschreven.

3 tips voor een veilig wachtwoord

1. Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik!3vanHonden”)
  2. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor u inlogt. (Bijv. “Ik!3honden@Bieb”)
  3. Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.

Geen e-mail?

Ga naar de bibliotheek en vraag om een tijdelijk wachtwoord