Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

Gepubliceerd op: 14 maart 2018 11:48

privacy

Tot voor kort ontving u van uw Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om uw account te activeren, waarna u een wachtwoord diende aan te maken.

Als u uw tijdelijke pincode nog niet heeft veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang per 15 maart geblokkeerd. U kunt dan via de optie Wachtwoord opvragen een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als uw e-mailadres bekend is bij uw Bibliotheek.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?
Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens. Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord
1. Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik<3vanHonden”)
2. Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
3. Vervang uw wachtwoord minimaal 1x per jaar.
4. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor u inlogt. (Bijv. “Ik<3honden@Bieb”)
5. Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.