Bibliotheek dicht maar volop service

Gepubliceerd op: 11 november 2020 13:00

In de strijd tegen Corona is de bibliotheek van donderdag 5 november tot en met woensdag 18 november gesloten. De bibliotheek biedt daarom een scala aan (alternatieve) diensten aan want ontspannen met een boek, tijdschrift of luisterboek is juist in deze tijd van groot belang.

Bezorgservice voor ouderen met kwetsbare gezondheid in Huizen, Laren en Blaricum

Voor alle senioren en inwoners uit Huizen, Laren en Blaricum met een kwetsbare gezondheid is het mogelijk om via onze bezorgservice bibliotheekmaterialen thuis bezorgd te krijgen. Deze extra bezorgservice is er voor zowel leden als niet-leden. Vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale in Huizen, de BoodschappenPlusBus en de Vrijwillige Thuishulp van Versa Welzijn brengen graag de materialen bij u thuis.

U kunt zich aanmelden voor deze service via info@bibliotheekhlb.nl of telefonisch via 035 5257410 (Bibliotheekvestiging Huizen) of 035 5382612 (Bibliotheekvestiging Laren). U bepaalt het genre en wij zoeken de boeken voor u uit.

Afhaalservice Verrassingtas

Voor inwoners die zelf naar de bibliotheek kunnen komen, hebben we een Afhaalservice.
Hoe het werkt? Simpel. U vult het aanmeldformulier op onze website volledig in en wij maken dan een Verrassingstas voor u klaar met maximaal 5 boeken. U krijgt van ons een e-mailbericht wanneer u de Verrassingstas op kan komen halen. Deze service is er speciaal voor leden.

Online bibliotheek App

Wist u dat u via de bibliotheek tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken kunt lenen voor jong en oud?
U kunt ze lenen via de bibliotheek of de Online Bibliotheek app.

Bibliotheek Aan Huis service

Sinds jaar en dag heeft de bibliotheek over de Bibliotheek Aan Huis service. Vrijwilligers van de bibliotheek brengen boeken bij u thuis. Als u, om wat voor reden ook, aan huis gebonden bent, jong, oud, kwetsbaar of niet kwetsbaar, kunt u hiervan gebruik maken. De Bibliotheek Aan Huis Service is een speciale service voor bibliotheekleden. Een vaste vrijwilliger brengt de materialen die u wilt lenen bij u thuis. U mag extra lang lenen en in overleg met u worden de materialen regelmatig geruild.

Net al de vorige keer, zal de bibliotheek de kranten weer bij een verzorgingshuis in Huizen, Laren en Blaricum langsbrengen. Ook een aantal weektijdschriften zullen worden gedistribueerd.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over een van onze diensten, of heeft u hulp nodig bij bijvoorbeeld het invullen van het aanmeldformulier of e-books dan is onze klantenservice op werkdagen bereikbaar van 9.00-17.00 uur op 0355257410.