Vanaf donderdag 14 mei zijn we weer voorzichtig open

Gepubliceerd op: 12 mei 2020 09:08

We zijn heel blij dat we jullie weer mogen ontvangen in onze bibliotheekvestigingen in Huizen en Laren!

Belangrijk is wel dat we de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. We hebben hard gewerkt om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM te voldoen en kunnen vanaf donderdag 14 mei onze deuren openen.

We gaan stapsgewijs open

We hanteren aangepaste openingstijden. Ook beginnen we met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn. Per week bekijken we hoe het gaat en of we al kunnen gaan uitbreiden. We werken in beide vestigingen met een bewegwijzering om ervoor te zorgen dat iedereen de anderhalve meter bibliotheek veilig kan bezoeken.

De openingstijden voor Huizen
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 - 14:00 uur
Woensdag van 12.00 tot 16.00 uur

De openingstijden voor Laren
Maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

Reserveringen

Vanaf donderdag is het reserveren weer mogelijk via de catalogus op onze website en in de app. Je kan vanaf donderdag 14 mei alleen reserveren in de collectie van de bibliotheek Huizen en Laren. Het vervoer vanuit andere bibliotheken is nog niet op gang gekomen. Zodra de reservering beschikbaar is krijg je bericht en kan je het materiaal afhalen tijdens de openingstijden.

Verrassingstassen en bezorgservice

We blijven onze extra dienstverlening van de afgelopen weken voorlopig nog aanhouden. Je kunt dus nog van ons verwachten dat jouw gratis verrassingstas veilig klaarligt om opgehaald te worden tijdens onze openingstijden. Het blijft nog steeds mogelijk, wanneer je in de risicogroep valt, gebruik te maken van de bezorgservice die in samenwerking met Versa BEL en de Vrijwilligerscentrale Huizen is opgestart.

Kunstuitleen Huizen

De Kunstuitleen in de bibliotheek Huizen is nog niet geopend. We hopen dit zo gauw mogelijk weer te kunnen realiseren. Als je vragen hebt over de Kunstuitleen of een afspraak wilt maken met onze kunstuitleenmedewerker stuur dan s.v.p. een mail naar Leintje Hoogenkamp.

Online diensten

Ook voor de online diensten zoals E-books en luisterboeken van de Online Bibliotheek kun je blijvend terecht via onze website. De website verversen we regelmatig met nieuws en tips.

Veiligheidsmaatregelen

Wij richten onze vestigingen zo in dat deze voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor onze medewerkers veilig zijn om in te werken. Zo dragen onze medewerkers hesjes en handschoenen, gaan onze boeken 72 uur in quarantaine wanneer je ze inlevert en zijn de balies voorzien van schermen. Hieronder lees je welke veiligheidsmaatregelen wij verder getroffen hebben om per 14 mei weer open te kunnen.

• Kom alleen langs voor het lenen en inleveren van materialen.
  • Kom alleen of met maximaal 1 andere bezoeker en houd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers.
  • De toiletten zijn gesloten.
  • Er is geen koffie/thee faciliteit.
  • Printers (incl. kopiĆ«ren) en publiekscomputers zijn voorlopig niet beschikbaar.
  • De bibliotheek heeft tijdelijk geen verblijfsfunctie voor het lezen van kranten en tijdschriften en om te studeren.
  • Bij de ingang en op diverse plekken in het pand staat een desinfecterend middel voor je handen. Gebruik deze.
  • Medewerkers zien toe op naleving van bovenstaande regels. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen.
  • De vestigingen worden elke dag grondig schoongemaakt.
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Door al deze aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders. Wij vragen hiervoor je begrip. Wat natuurlijk niet veranderd is, is onze uitgebreide collectie boeken en tijdschriften waarvan iedereen weer volop gebruik kan maken.

Bekijk voordat je langs wilt komen de openingstijden op de website en via Facebook om teleurstelling te voorkomen.

Fijn je binnenkort weer te zien !