Bibliotheken blijven open!

Gepubliceerd op: 21 december 2021 09:50

Wat een fijn nieuws. Wij mogen open blijven voor het uitlenen van boeken, verblijf en extra hulp voor wie dat nodig heeft. Ook onze spreekuren in zowel Laren als Huizen gaan door, zoals bijvoorbeeld spreekuren van de brandweer, hulp met de digitale overheid en bij het invullen van formulieren.

Bekijk onze actuele openingstijden van vestigingen Huizen en Laren op onze website.

Ook de spreekuren blijven open in beide vestigingen. De spreekuren worden gehouden door vrijwilligers met vakkennis van verschillende organisaties. Je kan hier terecht met de meest uiteenlopende vragen en voor praktische hulp. Van computerhulp, tot zorgvragen en hulp bij formulieren. Je hoeft geen afspraak te maken en de hulp is gratis. Je kan ons ook altijd bellen met vragen via 0355257410 (vestiging Huizen), 0355382612 (vestiging Laren).  

Extra spreekuur

Het spreekuur dat wordt verzorgd door de Brassershoeve/seniorweb zal worden uitgebreid. De deskundige vrijwilligers zijn op iedere doordeweekse ochtend aanwezig van 10.00-12.00 uur in de bibliotheek Huizen om vragen over computer, laptop, tablet, smartphone of e-reader te beantwoorden.

Ook kunnen zij hulp bieden bij het maken van een boosterafspraak. Daarvoor kun je ook terecht bij het informatiepunt van de bibliotheek. De medewerkers helpen iedereen op weg met het geven van uitleg over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD die nodig is voor het maken van een online boosterafspraak.  

Bezorgservice

Ook al blijft de bibliotheek open, er kunnen omstandigheden zijn waardoor je niet naar de bibliotheek kunt komen of omdat je vanwege besmettingsrisico liever niet de deur uit gaat. Maak dan gebruik van onze Bezorgservice.

Bel ons (035-5257410 in Huizen en 035-5382612 in Laren) of stuur een e-mail.
Geef het genre of het onderwerp aan van het boek dat je thuis bezorgd wilt krijgen.
Via de bezorgservice kun je ook tijdschriften lenen of groot letterboeken.

Online bibliotheek

Voor leden die willen blijven lenen en lezen zonder het huis te verlaten zijn e-books en luisterboeken een prima alternatief. We hebben voor al onze leden de mogelijkheid om gebruik te maken van de online bibliotheek. Hiermee heb je toegang tot bijna 30.000 e-books en ruim 3000 luisterboeken. Meer informatie

Nog geen lid?
Kom langs of wordt online lid.
Kinderen tot 13 jaar kunnen gratis lid worden

Iedereen is welkom

Alle eerdere basisregels zoals thuisblijven met klachten, het dragen van een mondkapje en 1,5 m afstand houden, blijven gewoon gelden. Deze regels vind je hier