Eef Jager is winnares van de regionale finale Read2Me

Gepubliceerd op: 28 maart 2019 15:31

winnares Eef Jager

Eef is de winnares van de regionale finale en zij gaat door naar de provinciale finale Read2Me!

In Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp vond zaterdag 23 maart de spannende regionale finale van de voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de brugklassen uit de Gooi en Vechtstreek plaats.

Brugklassers van Scholengemeenschap Huizermaat in Huizen, het Casparuscollege in Weesp en de Sint-Vitusmavo in Naarden streden om de titel Read2Me! voorleeskampioen van het Gooi.
Eerder hadden de deelnemers al hun schoolfinale weten te winnen. Vier leerlingen zaten, aangemoedigd door familie, vrienden en docenten, opnieuw op het podium om hun voorleestalent te demonstreren.
Sfeervol was het zeker, ondanks de spanning waar sommige leerlingen toch wel last van hadden. Maar tijdens het voorlezen was daar nauwelijks meer iets van te merken.

De jury, bestaande uit wethouder Maarten Miner, logopediste Janette van Riggelen, Cissy Douma, vrijwilligster van de VoorleesExpress en Yasmine Ahdour, scholier en opruimhulp van de bibliotheek en zelf lees enthousiast, wist de deelnemers op hun gemak te stellen.

Winnares Eef Jager

Eef Jager van de Sint-Vitusmavo werd uiteindelijk door de jury aangewezen als winnaar.
Eef las met duidelijke stem voor en wist de toehoorders bijzonder te boeien door voor te lezen uit Hoe overleef ik mijn vakantie van Francine Oomen.

Eef Jager en de jury

Eef gaat door naar de provinciale Read2Me! finale die wordt gehouden in Haarlem op vrijdag 17 mei.