De Gouden Wikkel is gevonden door… Jet Westland!

Gepubliceerd op: 28 december 2018 12:32

plaatje bij Gouden Wikkel actie van BoekStart

De Gouden Wikkel is gevonden door…

Toen kleine Jet met haar moeder en zus naar de bibliotheek kwam om haar BoekStart-koffertje op te halen, vonden zij in het koffertje DE Gouden Wikkel!
BoekStart bestaat 10 jaar en stelde een cadeau beschikbaar voor alle eerlijke vinders.  Jet won hiermee een boekenpakket en schattige BoekStart-sokjes. Gefeliciteerd Jet, wij wensen jou een lang leven vol leesplezier.

De moeder van Jet vindt het belangrijk om haar kinderen vanaf jongs af aan te laten kennismaken met boeken. Wij geven haar groot gelijk! Baby's vinden voorlezen namelijk heel plezierig. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

BoekStart collectie

Speciaal voor onze allerkleinste leden hebben we een ruime collectie babyboekjes. Deze bestaan uit zachte knuffelboekjes, badboekjes en harde kartonnen boekjes.

Gratis koffertje

Alle baby’s uit Huizen, Laren en Blaricum krijgen van de gemeente een brief met daarin een BoekStartbon. Als je deze inlevert bij de bibliotheek krijg je het BoekStartkoffertje met daarin twee boekjes. Bovendien wordt je kindje dan meteen gratis lid van de bibliotheek.

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.
Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Meer weten over Boekstart?

Kijk op de website of vraag er naar bij een van onze medewerkers.