Jeugdabonnement gratis voor alle kinderen tot en met 12 jaar

Gepubliceerd op: 19 augustus 2020 10:46

Alle kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis gebruik maken van onze bibliotheek, waarmee ook zij verzekerd zijn van lees-, luister- en kijkplezier!

15 minuten per dag lezen? Je kind leest al snel 1.146.000 woorden per jaar!

— Bron: www.lees15minutenperdag.nl

Kinderen die boeken lezen behalen betere resultaten op school. Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker.
Een kind dat het leuk vindt om te lezen, leert al vroeg zich te concentreren en vergroot zijn woordenschat met een factor 2 ten opzichte van kinderen die niet of weinig lezen. Ook al is het maar 15 minuten per dag, dan leest een kind al snel 1.146.000 woorden per jaar!

Wij waren dan ook zeer verheugd dat de gemeenten Huizen, Laren en Blaricum het in 2019 mogelijk maakten dat alle kinderen tot en met 12 jaar (voorheen t/m 6 jaar) gratis gebruik kunnen maken van onze bibliotheek, waarmee ook zij verzekerd zijn van lees-, luister- en kijkplezier!

Is een van uw kinderen nog geen lid?

Kom dan samen met uw kind langs. De enige voorwaarde is dat uw kind jonger is dan 13 jaar en staat ingeschreven in de gemeenten Huizen, Laren en Blaricum. Wij maken het lidmaatschap graag voor u in orde. Vergeet u niet uw geldige legitimatiebewijs mee te nemen?

Was uw kind al lid?

U hoeft dan niets te doen. Wij zorgen er voor dat, zodra uw volgende abonnementsjaar begint, het automatisch omgezet wordt naar het nieuwe gratis abonnement. De huidige pas blijft gewoon geldig. Pas wanneer uw kind 13 jaar wordt sturen wij u een betaalverzoek.

Betaalt u via automatische incasso?

Ook dan geldt dat u niets hoeft te doen. Er wordt niet langer door ons geïncasseerd en uw kind kan gewoon blijven lenen met de huidige bibliotheekpas.

Wat kan je lenen?

Gratis 4 weken lenen van boeken en tijdschriften uit de collectie van de bibliotheek.
Je kan ook gratis e-books lezen met de online Bibliotheek-app:

• 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk, met een leentermijn van 3 weken.
  • alle jeugdtitels non-fictie & fictie (t/m D-boeken)
  • alle 'Lezen voor de lijst' titels
  • oorspronkelijk Nederlandstalige romans (Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar)