Jeugdabonnement nu ook gratis voor kinderen uit Laren

Gepubliceerd op: 12 augustus 2019 13:01

jeugdabonnementen

Per 1 september 2019 kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Laren nu ook gratis lid worden van de bibliotheek.

De gemeentes Blaricum en Huizen hebben zich hier al eerder dit jaar voor ingespannen. Hiermee wordt het jeugdabonnement in ons hele werkgebied gratis voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij dit mooie initiatief kunnen kinderen gratis gebruik maken van de bibliotheek zonder financiële belemmeringen. Zo is uw kind verzekerd van lees-, luister- en kijkplezier

Wij regelen het voor u

Was uw kind al lid? U hoeft dan niets te doen. Wij zorgen er voor dat, zodra uw volgende abonnementsjaar begint, het automatisch omgezet wordt naar het nieuwe gratis abonnement. De huidige pas blijft gewoon geldig. Pas wanneer uw kind 13 jaar wordt, of u verhuist uit de gemeente Laren, sturen wij u een betaalverzoek.

Betaalt u via automatische incasso?
Ook dan geldt dat u niets hoeft te doen. Er wordt niet langer door ons geïncasseerd en uw kind kan gewoon blijven lenen met de huidige bibliotheekpas.

Is een van uw kinderen nog geen lid?

Kom dan samen met uw kind langs. De enige voorwaarde is dat uw kind jonger is dan 13 jaar en staat ingeschreven in de gemeente Laren. Wij maken het lidmaatschap graag voor u in orde. Vergeet u niet uw geldige legitimatiebewijs mee te nemen?

Wist u dat?

Wist u dat kinderen die boeken lezen, betere resultaten op school halen? Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het leuker. En een kind dat het leuk vindt om te lezen, leert zich al vroeg te concentreren en vergroot zijn woordenschat met een factor 2 ten opzichte van kinderen die niet of weinig lezen. Ook al is het maar 15 minuten per dag, dan leest een kind al snel 1.000.000 woorden per jaar.