Joop Visser en Jessica van Noord

Gepubliceerd op: 29 december 2015 10:57

Joop Visser en Jessica van Noord

Joop Visser en Jessica van Noord verzorgen de muzikale afsluiting van de bekendmaking van de winnaar van de Poezievertaalwedstrijd op woensdagavond 27 januari 2016 in Theater De Boerderij in Huizen. I.s.m. Kunst- en Cultuurcafé Huizen.

Een succesvol zang- en cabaretduo

Vanaf september 2004 treden Jessica en Joop samen op, zowel in het openbaar als besloten. Zij zingen het repertoire van Joop zijn cd’s én brengen nieuwe liedjes. Jessica en Joop hebben samen drie cd’s gemaakt en een live dvd, ontvingen twee keer de Okapi-Liedprijzen van Jan Rot voor ‘jaloersmakende liederen’ en de Publieksprijs van het Verborgen Theater in Boekelo.

Joop Visser

Joops repertoire omvat ruim 300 liedjes, hekeldichten, lof- en treurzangen, ballades, liefdesliedjes en combinaties van deze genres. Zijn gebruik van rijm is altijd verrassend, zijn refreinen zijn ijzersterk en 'zijn spel met de taal is subtiel' vindt Poetry International.

Joop schreef ook twee (helaas uitverkochte) kinderboekjes. ‘Toekomst en Zekerheid’: gids voor jonge mensen (die niet goed weten wat ze zullen gaan doen). Dit boekje gaat over studie, beroep, geld verdienen, onderwijs, geluk, drugs, godsdienst en samenleving. En een boek over de volstrekt onnodige blunders die jongeren kunnen maken bij het uitstippelen van hun toekomst.  

Jessica van Noord

Treedt op als zangeres-/cabaretière samen met Joop Visser. Verder is zij sinds 2014 bezig als 'zangleidster' op de Bavo school in Haarlem Noord. Met de kinderen zingt zij leuke Nederlandstalige liedjes. Jessica zelf weet ook raad met humor. Naast het kinderkoor zingt zij ook met mensen met dementie , bejaarden en zo nu en dan in een voetbalkantine als 'zangleidster' dus…

Bijzonder is het liedje Samen (https://youtu.be/_0GCXg8xAGE) met tekst van Joop Visser en uitgevoerd door het Haarlem’s kinderkoor Zing je Blij! Het is een anti-pestliedje voor grote en kleine mensen.

Blog

Jessica houdt een blog bij en heeft een website: http://jessicavannoord.jimdo.com/

YouTube

Joop Visser en Jessica van Noord met een van hun prachtige nummers ‘In de Schemering’ (registratie van VPRO-uitzending ‘Vrije Geluiden’ uit 2013: https://www.youtube.com/watch?v=MTmZZBYdPUo

 

Woensdag 27 januari 2016 | Theater De Boerderij Huizen | Inloop vanaf 19.30 uur | Gratis entree