De Bibliotheek leest de toekomst: Robotica

Gepubliceerd op: 30 oktober 2017 14:00

Per 1 november kun je het boek ‘Ik, robot’ gratis afhalen op vertoon van je bibliotheekpas voor onze volwassen leden. Maar wees er snel bij want op is op!

Haal je gratis boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov en praat mee.

Van 1 t/m 30 november 2017 cadeau voor volwassen leden én niet-leden van de Bibliotheek.

Robotica is nadrukkelijk een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijs instellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken. De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden krantenartikelen al door bots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Onthulling eerste alinea schrijfexperiment Ronald Giphart

Op 1 november is het zover: vanaf dan kun je eindelijk het eindresultaat lezen van het unieke experiment dat Ronald Giphart aanging met de eerste literaire robot ter wereld (Asibot). Een experiment dat inmiddels al tot een wetenschappelijke publicatie heeft geleid. Het wordt de bijzondere aftrap van de start van Nederland Leest. Mens en machine schreven samen een verhaal dat wordt...

Uw gratis boek ligt 1 november klaar in de Bibliotheek

Ik, robot is de geniale futuristische vertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers! Dit boek is van 1 t/m 30 november het Nederland Leest-cadeau, gratis voor leden én niet-leden van de Bibliotheek. Het thema van 2017 is robotica. Op de website van Nederland Leest vind je een leeswijzer met handige, extra informatie over het boek en de auteur.

Geef je mening, krijg een boek

De bieb is meer dan een bibliotheek, het is ook een plek waar je mensen kan ontmoeten en waar je kunt debatteren. Bijvoorbeeld over robotica, dit jaar het thema van Nederland Leest. Geef op deze website je mening over de stellingen die we je voorleggen, dan krijg je het boek 'Ik, robot' bij de bieb.