Nederland Leest Jan Wolkers

Gepubliceerd op: 1 november 2019 08:00

Bibliotheken door het hele land staan in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid in november 2019. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel 'Winterbloei'. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

Eerst lekker Wolkers lezen

Jan Wolkers

Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in Winterbloei, uw cadeau voor bezoekers van de bibliotheek.
(op=op, zolang de voorraad strekt!)

Met deze hartverwarmende verhalen in de hand leert hij ons kijken naar de weelderige wereld van groei en bloei. Met de voeten in de klei maakt hij ons deelgenoot van de duurzame aarde.

November in het teken van duurzaamheid

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars wordt de roep om duurzaamheid steeds luider en duidelijker. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?
Over dit onderwerp gaan we met elkaar in gesprek in bibliotheken door heel Nederland. Maar er gebeurt veel meer dan dit gesprek: bibliotheken door het hele land organiseren activiteiten die op dit actuele gesprek aansluiten. Voorbeelden hiervan zijn repair cafés, het delen van duurzaamheidstips, de natuur in met de buitenbieb en het organiseren van leesclubs.

Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen, te lezen en aan de slag te gaan met Duurzaamheid.

Activiteit Nederland Leest

Duurzaamheid voor groentjes

In het kader van ‘Nederland Leest’, met als thema duurzaamheid, is de auteur van het boek ‘Gewoon goed: jouw koopgids voor een mooiere wereld’ uitgenodigd:

Karen Kammeraat helpt u met de zoektocht naar duurzame producten die ook nog leuk, lekker en betaalbaar zijn en waarin het kopen ervan moet passen in onze drukke levens.

Ben jij betrokken bij wat er in de wereld gebeurt? Wil je graag iets bijdragen aan een betere wereld maar weet je niet waar je moet beginnen en of het eigenlijk wel wat uitmaakt wat jij doet? Natuurlijk maakt het uit wat jij doet! Door wat jij koopt kan je ervoor kiezen om de wereld mooier en eerlijker te maken?

Locatie: Bibliotheek Huizen
Data: woensdag 6 november