Onder de indruk van project 'Voorleeskrachten'

Gepubliceerd op: 19 april 2018 11:16

Een mooi artikel in het Nieuwsblad voor Huizen over het project VoorleesKrachten.

Een speciaal voorleesmoment in zorginstelling De Marke-De Meenthoek maandagmiddag. Oud-burgemeester Jos Verdier kwam op bezoek.

Verdier is voorzitter van de Stichting Vrienden van de Bibliotheek Huizen en is nogal gecharmeerd van het project VoorleesKrachten, sinds 2013 uitgezet door de Gooise bibliotheken in woonzorghuizen.

Het team VoorleesKrachten maakt gebruik van de speciaal samengestelde collecties van de bibliotheken. De voorleesactiviteiten hebben als doel om mensen met enige vorm van dementie in gesprekken te betrekken door het vertellen van korte verhalen, het voorlezen van gedichten en het zingen van liedjes. Op deze manier vertellen zij over zichzelf, wie ze zijn en wat ze hebben beleefd.

De Stichting Vrienden van de Bibliotheek Huizen heeft dit project omarmd en zet zich het komende jaar in voor het project 'VoorleesKrachten' op diverse locaties.